Nie dzialajace wycieraczki

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Combo.
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Combo. » wt sty 13, 2015 15:22

Witam,

Od kilku dni nie dzialaja mi przednie wycieraczki. Spryskiwacz chodzi takze bezpiecznk wykluczylem. Stalo sie to podczas jazdy, chodzily nornalnie, z biegiem czasu coraz wolniej az w koncu stanely. Zima podczas mrozow czasami jak wlaczalem manetke to wycieraczki nie reagowaly dopiero jak mroz ustapil to zaczely dzialac lecz nie na dlugo. Teraz nic sie tam nie kreci.

Jaka moze byc przyczyna?

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » wt sty 13, 2015 15:41

zapieczony mechanizm wycieraczek

Combo.
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Nie dzialajace wycieraczki

Post autor: Combo. » wt sty 13, 2015 16:27

Czyli? Trzeba wymienic silnik czy sam mechanizm? Idzie to wymienic samemu czy na warsztat lepiej podjechac?

I w ogole dlaczego przy mrozie wycieraczki mi nie chcialy dzialac, dopiero przy cieplej dmuchawie na szybe ruszaly po ok 20min mimo ze piora nie byly przymarzniete

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » wt sty 13, 2015 16:29

Combo. pisze:I w ogole dlaczego przy mrozie wycieraczki mi nie chcialy dzialac, dopiero przy cieplej dmuchawie na szybe ruszaly po ok 20min mimo ze piora nie byly przymarzniete
nie wiem...ale z tego co piszesz:
Combo. pisze:chodzily nornalnie, z biegiem czasu coraz wolniej az w koncu stanely
wygląda właśnie na zapieczony mechanizm

Można rozebrać i wyczyścić...można też mechanizm wymienić...i spokojnie można to zrobić samemu
viewtopic.php?t=55632" onclick="window.open(this.href);return false; - fotki wygasły...ale tu było opisywane jak rozebrać mechanizm wycieraczek

Combo.
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Combo. » wt sty 13, 2015 16:41

Czyli silniczek nie bedzie spalony?

Wygladalo to tak ze wycieraczki ostatnio raz dzialaly raz nie, a pod koniec jechalem z wlaczonymi wycieraczkami, po jakims czasie spowolnily i zatrzymaly sie na srodku, potem kilka razy obrocili 10x wolniej niz zwykle i juz nie chodza.
Dzieki za link cos sprobuje porobic

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”