centralny i alarm padły na mrozie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
po wczorajszym śniegu z deszczem i potem mrozie -8 auto pokryło się warstwą lodu. Drzwi przymarzły i musiałem użyć suszarki, żeby dostać się do auta. Zauważyłem też, że centralny i alarm z pilota nie działają. Żeby dostać się do auta przekręciłem zamek w bagażniku - na chwile otworzyły się drzwi.
Teraz nawet nie mogę zamknąć auta.
Jakieś pomysły jak to ogarnąć?
po wczorajszym śniegu z deszczem i potem mrozie -8 auto pokryło się warstwą lodu. Drzwi przymarzły i musiałem użyć suszarki, żeby dostać się do auta. Zauważyłem też, że centralny i alarm z pilota nie działają. Żeby dostać się do auta przekręciłem zamek w bagażniku - na chwile otworzyły się drzwi.
Teraz nawet nie mogę zamknąć auta.
Jakieś pomysły jak to ogarnąć?
-
- VWGolf.pl Killer
poczekać aż puści mróz i wtedy sprawdzić bezpiecznik możliwe że same zamki pomarzły i są po blokowane
jest progres
postawiłem farelkę przed autem i pochodziła 30 min. Auto się zamyka i otwiera z kluczyka, alarm się włącza i wyłącza prawidłowo. Nadal nie działa pilot.

-
- VWGolf.pl Killer
na pilota nie reaguje wogóle. Mogę otworzyć i zamknąć auto tylko kluczykiem. Alarm/centralny sam mógł się rozkodować.
-
- Nowicjusz
Witam jestem tutaj po raz pierwszy i morze nie znalazłem się w tym dziale ale otóz mam problem zakupiłem wv golf 3 rocznik1993 silnik 1.9 gtd i mam problem otóz ten poprzedni własciciel zamontował odcięcie zapłonu i stąd taka sprawa to kupa padło i nie mogę zapalić samochodu kontrolki zadna sie nie świeci po przękręceniu kluczyka nic i jest taka sprawa przękręcasz kluczyk miga dioda dotykasz także urządzenie w formie kabla w kółku takim breloczkiem i kontrolki sie pokazuja a teraz nic zero pomórzcie mi co i jak to rozłączyć
Radziłbym założyć osobny temat (admin czuwa;) ). Z autem najlepiej udać się do elektryka w tym przypadku.
-
- Nowicjusz
wiem ale niewiedziałem do jakiego tematu to zapisać dziwna sprawa dla mnie miałem tyle golfów a ten jest nadzwuczajny samochód po kupnie tuleje belki tylnej pozniej nagzrewnica potem swiece pasek rzorządu i filtr paliwa teraz to kupa
Tuleje, świece, pasek i filtr paliwa to rzeczy, króre naturalnie się zużywają, więc nie ma się co dziwić