niesprawna instalacja

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

boran
Nowicjusz
Nowicjusz

niesprawna instalacja

Post autor: boran » pn gru 01, 2014 00:39

Witam wszystkich jestem nowy na forum, od niedawna posiadam golfa III 1.9 tdi 1z , no i właśnie mam problem z elektryką poprzedni właściciel strasznie w niej namieszał nie działa połowa rzeczy, jesli potrzebował do czegoś prąd brał z kabli na których on był nie zwracając uwagi od czego są. Chciał bym zrobić z tym porządek no i do tego potrzebował bym schemat instalacji elektrycznej jeśli ktoś mógł by mi pomóc będę bardzo wdzięczny.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

niesprawna instalacja

Post autor: Qto » pn gru 01, 2014 01:43

wysłałem gołębia ze schematem...jakby czasami nie dotarł to możesz podać mejla, spróbujemy wysłać w wersji elektronicznej

Awatar użytkownika
Mavrick
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

niesprawna instalacja

Post autor: Mavrick » wt gru 02, 2014 04:41

boran, jakbys porobil foty tej rzezby i zrobil opis co on podlaczyl pod dany przewod to na pewno by nam to w jakims tam stopniu pomoglo;)
Qto, hehehe :pub: :pub:

boran
Nowicjusz
Nowicjusz

niesprawna instalacja

Post autor: boran » wt gru 02, 2014 08:21

Sory za brak meila już podaje roman.barylka@wp.pl, a jeśli chodzi o rzeźbe to w instalacji elektryki szyb poucinał kable i połączył na kostki elektryczne jak otwieram dwie szyby na raz to pali bezpiecznik, oprócz tego wszystkie wiazki pod zegarami są powypinane i wiszą sobie lużno, do nastawnika podolutowywał kable z przełącznikiem i podawał prąd na krótko fakt auto było mocniejsze, ale czy nastawnik jest całkiem sprawny trudno powiedzieć, jak narazie kabelki poodcinałem i golfik pracuje normalnie, oprócz tego nie działa podnoszenie świateł , brak przeciwmgielnego, obok skrzynki bezpieczników wiszą przewody w czasie jazdy zaczepiam o nie nogą to zgrubsza dalej się nie zagłębiałem bo nie mam schematu instalacj. A jeśli chodzi o zdjęcia to bym musiał rozebrac cały pulpit, a autem jeżdzę codziennie do roboty no i nie mam garażu.Za pomoc wielkie dzięki !!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”