Witam dziś wyjeżdżając do pracy silnik mi sam zgasł. Cofałem do tyłu i nagle silnik zdechł. Próbowałem odpalić ponownie ale po przekręceniu kluczyka słychać tylko cyknięcie i dalej nic , nie kręci. Kontrolki wszystko działa dobrze , akumulator w porządku.Olej i ciecz chłodząca w porządku.
Na pych też nie pali , koła szurają się po ziemi, Nigdy wcześniej się z niczym podobnym nie spotkałem.
Silnik padł i już nie wstał.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- KamilP
- DieseL PoweR
Szurają, czyli nawet silnika nie przekręcą? Hmm.. a rozrząd Ci nie strzelił? (chociaż wątpię żeby zawory wał zablokowały, a może nawet jest bezkolizyjny). Coś go zablokowało jak tak. Tak jakby się zatarł na moje oko ale jak olej jest..Dawid9222 pisze: koła szurają się po ziemi,
Re: Silnik padł i już nie wstał.
Znajomy patrzył na rozrząd i wszystko jest w porządku. Dziś ma jeszcze dokładnie obejrzećKamilP pisze:Szurają, czyli nawet silnika nie przekręcą? Hmm.. a rozrząd Ci nie strzelił?Dawid9222 pisze: koła szurają się po ziemi,
- Paweł Marek
- V.I.P.
Mógłbyś jeszcze sprawdzić czy po wysprzęgleniu dalej kola są zablokowane, tobyś wiedział czy silnik czy skrzynia padła
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.