Problem z MFA, brak prędkości, czasu jazdy i spalania

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
marianski696
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z MFA, brak prędkości, czasu jazdy i spalania

Post autor: marianski696 » śr kwie 02, 2014 15:03

Witam, mam problem z MFA w moim golfie, mianowicie nie pokazuje mi (pokazują się kreski): km, km/h, l/100 czyli chyba :D przejechane kilometry, czas jazdy i spalanie. Wężyk od podciśnienia wymieniłem, i dalej nic się nie zmieniło. Na liczniku mam jedną wtyczkę białą (ta główna), jedną mniejszą wtyczkę która wchodzi obok czujnika Halla (tam jest chyba 6 pinów, ale 2 są puste), wtyczkę od manetki i taką zieloną wtyczkę z wężykiem. Wie ktoś jak ten problemik rozwiązać :D ?? Ewentualnie ma ktoś opis pinów tej dużej wtyczki i tej małej ? Ewentualnie od czego ta mała wtyczką jest ?
Silnik fabrycznie był 1.8 2H, ale ktoś swap'ował na silnik od Seata 2.0 GT 8V, komputer też jest z seata. Z góry dzięki za wszelką pomoc ;)

PS: ścieżki od Halla też sprawdzałem i są dobre, samego czujnika nie sprawdzałem bo nie wiem jak

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=496428" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”