Witam,
Podczas wczorajszej jazdy padał deszcz więc jak każdy normalny człowiek używałem wycieraczek. W pewnej chwili wycieraczki zatrzymały się i chodziły tylko na najwyższym "biegu", na niższych nie działały. Po chwili zaczęły działać na każdym "biegu". Kilka chwil później przestały całkiem działać . Na żadnym "biegu" nie reagowały. Sprawdziłem bezpieczniki i wszystkie były dobre. Wycieraczka tylna działa, spryskiwacze na przód działają
Moje pytanie czy padł silniczek od wycieraczek czy jest jakaś szansa, że to coś innego?
Auto to Golf Mk3 1997 rok 1.9TDI
Awaria wycieraczek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Awaria wycieraczek
Wyjmij przekaznik 99 i sprawdz czy sie nie zawiesil (opukaj go). Drugim ewentualnym problemem moze byc uszkodzona manetke. Dla pewnosci mozesz wypiac wtyczke o wycieraczek z manetki i zrobic mostek tylko ktos kumaty niech powie ktory kabel z ktorym (bo ja nie pamietam;))...jezeli ruszy to znaczy ze na 100% manetka do wymiany...
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Awaria wycieraczek
u mnie ostatnio wycieraczki działały jak chciały, bez włączania nawet i winna była manetka...