Brak reakcji na prawy kierunkowskaz

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Młody Golfiarz
Vag Nysa
Vag Nysa

Post autor: Młody Golfiarz » ndz mar 23, 2014 12:18

Witam.
Szybko potrzebuję pomocy bo do wieczora muszę to zrobić. Wczoraj zmieniałem deskę i licznik, licznik miałem najpierw na jedną potem jak zmieniałem na usa zrobiłem dwie ( i kierunki chodziły) teraz znowu powróciłem do jednej kości, kable połączyłem solidnie i każdy jest w termokurczliwej rurce. Wszystko działa światła długie (kontrolka się świeci), kontrolka oleju, koltrolka aku. Ale jak włączam lewy kierunek jest wszystko ok cyka sobie ładnie na zewnątrz światła się świecą, kontorolka na liczniku działa wbijam prawy i nic ani cykania ani świecenia. Jak pokręcę kierownicą to powróci do swojej pozycji 0 :banghead: W czym zrobiłem błąd, jest możliwość że coś pomyliłem na kostce od licznika ?
PozdraVWiam

bioly05011
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: bioly05011 » ndz mar 23, 2014 14:25

spróbuj podać plus na przewód wychodzący z manetek kierunków nie pamiętam który prawy który lewy w każdym bądź razie kolor czarno-zielony jeden i czarno biały drugi wtedy będziesz wiedział czy zespolony dobry bo może w nim coś nie łączy

Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11

Awatar użytkownika
Młody Golfiarz
Vag Nysa
Vag Nysa

Post autor: Młody Golfiarz » ndz mar 23, 2014 15:25

Myślałem że coś z bezpiecznikami wszystko ok , potem przekaźnik 21 wszystko ok :D a potem przypomniałem sobie że szarpałem się z plastikiem kolumny kierowniczej i tam coś nie łączyło jakoś na taśmę przyłapałem i działa mam nadzieję że nie odpadnie w trasie :D
Temat do zamknięcia
PozdraVWiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”