Witam , mam problem z odpaleniem golfa 4 1,4 16V . Dokładniej problem przedstawia się tak .. Kilka dni temu wyjąłem akumulator z samochodu ponieważ temperatura zaczęła spadać do -20 stopni (autem jeżdżę zimą dość rzadko) . Dzisiaj postanowiłem wsadzić akumulator do auta (wcześniej sprawdzałem miernikiem akumulator i wychodziło 12,2V ) I tutaj zaczyna się problem że po włożeniu w ogóle nie kręci się rozrusznik i kontrolki w samochodzie po przekręceniu przygasają lub gasną .. Zamieszczę film który przedstawia wycie gdzieś z okolic silnika .. Nie mam pojęcia co to może być wiec proszę o pomoc .
[youtube][/youtube]
golf 4 nie odpala na ujemnych temperaturach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
brak prądu... aku padaczka, rozrusznik padaczka (może powodować ogromny pobór prądu) albo brak styku gdzieś na połączeniach kabligolfik444 pisze:w ogóle nie kręci się rozrusznik i kontrolki w samochodzie po przekręceniu przygasają lub gasną
- tomcio06750
- Użytkownik
dokładnie AKU dobrze naładuj sprawdź wszystkie przewody masy czy mają przejście a jak nie to rozrusznik do wyjęcia i dokładnego sprawdzenia
Winą prawdopodobnie był słaby akumulator bo problem miną gdy podładowałem go do 12,7 V