wentylator chłodnicy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wentylator chłodnicy
więc problem polega na tym że nie działa mi pierwszy bieg w wentylatorze chłodnicy więc wypadało by go wymienić... tylko wiadomo to jest Golf!! milion części;/ orientuje się ktoś jakiej mocy ma być wentylator chłodnicy Vw Golf Gti 1,8 kat 107km?. dzwoniłem do sklepu to są trzy wentylatory i teraz który wybrać??
wentylator chłodnicy
na szrocie dobry koszt 30zł
a to inne nie maja tylu czesci ?
Kod: Zaznacz cały
tylko wiadomo to jest Golf!! milion części
sprzedam : wyczyszczony nastawnik HDK 216 do afn/asv 1z/ahu . stan jak nowy. posiadam wszystkie inne czesci do golf IV sdi ,tdi VP i PD
wentylator chłodnicy
Po co wypisujesz farmazony?Giero pisze:tylko wiadomo to jest Golf!! milion części;
Pierwszy od prawej A tak powaznie to jaki masz problem?? Bierzesz stary w łapę, ciśniesz do sklepu i chyba po problemie??Giero pisze:dzwoniłem do sklepu to są trzy wentylatory i teraz który wybrać??
wentylator chłodnicy
no tak gdyby to było takie proste...wszystkie trzy wentylatory niczym się nie różną poza mocą...wielkość ta sama wszystko to samo nawet kostki... różnią się tylko zawartością silniczka(przełożeniem) którego oczywiście nie da się porównac bo jest obudowany... Jedynie co to tylko sa opisane na naklejce której mój wentylator nie posiada. I teraz pytanie czy wziąć ten najmocniejszy czy szukać coś po szrotach
wentylator chłodnicy
szukaj na szrocie ,dodam tylko ze jak dobrze pomyslisz to kazdy mozna wsadzić
sprzedam : wyczyszczony nastawnik HDK 216 do afn/asv 1z/ahu . stan jak nowy. posiadam wszystkie inne czesci do golf IV sdi ,tdi VP i PD
- Paweł Marek
- V.I.P.
wentylator chłodnicy
kolego niema w silniczku żadnego przełożenia, różnia się mocą. jeśli nie masz na starym silniczku numeru albo naklejki po których łatwo z pomoca netu roszyfrujesz moc, to bierz pierwszy z brzegu. Podanie rodzaju silnika nie starczy bo zależnie od przeznaczenia samochodu były montowane różne silniczki . Ale każdy wydoli ma tylko wtyczka pasować.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
wentylator chłodnicy
Różniły się mocą, wszystkie mają taką samą średnicę czyli 280 mm. Standardowy ma moc 60/100 W, do klimy miał moc 120/200 W lub 150/250 W. Nie bierz najsłabszego bo warto mieć trochę wydajniejsze chłodzenie, jak możesz to bierz któryś z wersji z klimą. Ja mam w jednym sciro 150/250 W i w najgorsze upały w korkach jeszcze drugi bieg się nie włączył.
wentylator chłodnicy
no w końcu konkretne odpowiedzi!;) jeszcze jednak można liczyć na wypowiedzi konkretnych ludzi!;) dzięki chłopaki za pomoc;) w takim razie biorę wydajniejszy;)