Panowie od 2 dni trapi mnie problem z oświetleniem deski rozdzielczej (oświetlenie włącznika świateł, oświetlenie licznika wraz z podświetleniem wyświetlaczy, oświetlenie panelu nawiewu, włącznik podgrzewania tylnej szyby i chyba oświetlenie zapalniczki). Mianowicie odpalając wczoraj rano auto wszytko świeciło prawidłowo. W drodze do pracy zauważyłem że wszystko zgasło, bądź mocno zciemniało, na tyle że nie było widoczne w świetle dziennym. W drodze powrotnej z pracy zrobił się cyrk totalny. Przez parę sekund po załączeniu wszystko świecie prawidłowo po czym przygasa i mruga.
W weekend majstrowałem przy oświetleniu wyłącznika świateł zmieniając go na zestaw od kolegi achamerski i przez dwa dni wszystko działało prawidłowo.
Z objawów i informacji o usterkach ściemniacza oświetlenia zakładam że to właśnie jego wina, stąd też pytanie. Które piny potencjometru zmostkować w celu obejścia ściemniacza?

Jeszcze dzisiaj po pracy kupie zestaw bezpieczników i na wszelki wypadek wymienię bezpiecznik nr 16 i chyba 21, ale po oględzinach wyglądały na sprawne.