Wszystko niby ładnie pięknie, ale jak w praktyce? czy Ktoś miał z czymś takim do czynienia?
UKP czym sie to je?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
UKP czym sie to je?
Witam, nie wiem czy dobrze wybrałem dział więc w razie czego proszę o sprostowanie, wiec mam golfa z 98 roku prawdopodobnie bez CAN więc chyba mogę pomarzyć o 1/2 FIS
ale na allegro znalazłem takie oto cacuszko ! http://allegro.pl/uniwersalny-komputer- ... 81212.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Wszystko niby ładnie pięknie, ale jak w praktyce? czy Ktoś miał z czymś takim do czynienia?
- Waqa
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
UKP czym sie to je?
tak jak mówisz o pól fise możesz pomarzyć, ale poczytaj na forum, bo z MFA chyba nie ma takiego problemu. a to cacuszko z allegro to bym sobie odpuścił, bo za jego cene mozna skompletowac wszystkie graty do MFA
UKP czym sie to je?
Czyli tak jak myślałem, nie przekonuje mnie to urządzenie ale chciałem poznać opinie kogoś innego, montaż MFA będzie bardziej skomplikowany od FIS'a? czy mniej?
http://allegro.pl/golf-iv-4-bora-liczni ... 18333.html" onclick="window.open(this.href);return false; na allegro taki znalazłem , tylko po przeczytaniu kilku tematów dalej nie wiem czy spasuje do mnie..
http://allegro.pl/golf-iv-4-bora-liczni ... 18333.html" onclick="window.open(this.href);return false; na allegro taki znalazłem , tylko po przeczytaniu kilku tematów dalej nie wiem czy spasuje do mnie..
- Waqa
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
UKP czym sie to je?
za bardzo sie nie orientuje, ale poziom trudności jest chyba taki sam. jedno i drugie potrzebuje wymiany licznika i manetki, pociągnięcia brakujących przewodów i pewnie w Twoim wypadku czujnika temp zewnętrznej (chyba ze masz climatronica). wiecej info o MFA znajdziesz na forum.
jesli obecnie masz licznik z XXX 919 XXX to będzie pasował...
XXX 920 XXX to CAN
jesli obecnie masz licznik z XXX 919 XXX to będzie pasował...
XXX 920 XXX to CAN
UKP czym sie to je?
nie mam climatronica, na aukcji gościu napisał że może zminić kodowanie czyli odwalić brudną robotę a mi zostaje wiązka i podłączenie?
- Waqa
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
UKP czym sie to je?
Kodowanie Cie nie urzadza bo trzeba jeszcze klucze dopisac a bez PINu a sie nie obejdzie.
Masz VAGa?
Nie ma znaczenia czy montujesz FIS, 1/2 FIS czy MFA - roboty tyle samo.
Troche wiecej roboty jest jak amsz NAVi ale pewnie nie masz wiec to CI odpada.
Masz VAGa?
Nie ma znaczenia czy montujesz FIS, 1/2 FIS czy MFA - roboty tyle samo.
Troche wiecej roboty jest jak amsz NAVi ale pewnie nie masz wiec to CI odpada.
UKP czym sie to je?
Tyle że znaleźć 919 fis graniczy z cudem, a z mfa jest tego sporo.agrala pisze:Nie ma znaczenia czy montujesz FIS, 1/2 FIS czy MFA - roboty tyle samo.
JackMK4, jeżeli uda Ci się kupić licznik z pin'em to montaż jest kwestią godziny:
1. odczytujesz kodowanie vagiem
2. przekładasz szafę
3. przepisujesz stare kodowanie
4. dopisujesz klucze
5. przekładasz manetkę
A później zostaje Ci podłączenie termometru, ale tutaj poleciałbym w druciarstwo i termomentr umieścił jak w seatach - w lusterku - bo będzie bliżej
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
UKP czym sie to je?
Bedzie blizej ale chyba wiecej roboty z puszczeniem przewodow przez zlacze w drzwiach a pozniej z dostaniem sie do lusterka.
Na ta chwile nie wiemy czy kolega ma CAN w aucie a rok produkcji raczej nie jest wyrokiem tutaj.
Liczniki z FISem bez CANa tez sie zdarzaja i taki tez kiedys montowalem klientowi.
Na ta chwile nie wiemy czy kolega ma CAN w aucie a rok produkcji raczej nie jest wyrokiem tutaj.
Liczniki z FISem bez CANa tez sie zdarzaja i taki tez kiedys montowalem klientowi.