wolno dzialające wycieraczki przednie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mój kolejny problem z wycieraczkami przedstawia się następująco, moje wycieraczki pracowały wyłącznie na najszybszym biegu, po ich wyłączeniu od razu się zatrzymywały, nie schodząc na podszybie, trzeba było je wyłączyć w odpowiednim momencie bo inaczej stały w poprzek szyby. Rozebrałem cały mechanizm w drobny mak, wszystko przesmarowane chodzi bardzo lekko, następnie rozebrałem cały silniczek wszystko wyczyszczone, było trochę rdzy na magnesach ale i to wyczyściłem, złożyłem i tak. Wycieraczki chodzą jak chodziły na najszybszym biegu, na czasówce i na pierwszym biegu idą ale bardzo wolno, jakby był zatarty mechanizm, a chodzi on bez żadnych oporów. Przekaźnik i pająk podmieniany dalej to samo. Co może być przyczyna takiego stanu rzeczy?
-
- VWGolf.pl Killer
Nadpalone styki lub zaśniedziałe w kostce lub w serowaniu silniczka !
Re: wolno dzialające wycieraczki przednie
silniczek miałem rozebrany w drobny mak, wymieniłem tez szczotki, przylutowałem wszystkie łączenia, które styki mogą być nadpalone
-
- VWGolf.pl Killer
sprawdź wtyczkę co podpinasz w silniczek i styki w mechanizmie które odpowiadają za powrót wycieraczek na swoje miejsce
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Jak jest jak na podniesionych wycieraczkach? Może wycieraczki są za bardzo dociskane do szyby i stawiają opór ??
kostka przyłączeniowa jak z fabryki, a podniesione wycieraczki chodża tak samo wolno, jak na szybie
podmień na chwilę inny mechanizm wycieraczek albo sam silniczek
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Doszedłem końca z wycieraczkami, mechanizm miałem fabrykę, problemem moich wycieraczek był silnik. Po wymianie chodzą jak marzenie.