Bora problem z centralnym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich od jakiegos czasu jestem posiadaczem Bory TDI. Zazwyczaj radze sobie z problemami sam ale tym razem po prostu nie mam pojecia jak sie zabrac do tego. Przeszukiwalem forum ale nie znalazlem odpowiedzi na moj problem a jest on nastepujacy. Centralny z pilota otwiera tylko drzwi kierowcy reszte otwieram przyciskiem w srodku ale zamyka wszystkie. Gdy otwieram z klucza musze przekrecic dwa razy zeby otworzyl wszystkie drzwi. Jak probuje zamknac auto z przycisku wewnatrz nie zamyka dzwi pasazera dokladnie mowiac zamyka ale odrazu odbija. Wiem ze mam padniete mikrostyki albo zimne luty w zamkach z przodu bo nie dzialaja mi swiatla w drzwiach i brzeczek swiatel. I moje pytanie czy to wina zamka kierowcy i mam po prostu go wymienic czy problem tkwi gdzies indziej. Z gory dzieki za pomoc.
-
- Użytkownik
napraw mikrostyki lub zamek do wymiany , a problem zniknieDodiln pisze:Wiem ze mam padniete mikrostyki albo zimne luty w zamkach z przodu bo nie dzialaja mi swiatla w drzwiach i brzeczek swiatel. I moje pytanie czy to wina zamka kierowcy i mam po prostu go wymienic czy problem tkwi gdzies indziej
Tak jak kolega wyżej napisał musisz zrobic te luty albo mikrostyki i wtedy jeśli to nie pomoże to szukac dalej. Ale na 90 % to będzie to.
Może masz włączone selektywne otwieranie drzwi. Próbowałeś dwa razy nacisnąć pilotCentralny z pilota otwiera tylko drzwi kierowcy
Re: Bora problem z centralnym
Przedtem wszystko dzialalo ok a zamki mam uszkodzone od samego poczatku. Selektywne otwieranie mam wlaczone ale za drugim raze zawsze otwieralo wszystkie dzwi teraz nic sie nie dzieje tylko swiatlo w kabinie sie zapala. W takim razie zaczne od wymiany zamka w dzwiach kierowcy. Tylko takie pytanie lepiej kupic uzywany orginal czy nowke zamiennik???
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Najlepiej i najtaniej to spróbować naprawić swój.Dodiln pisze: Tylko takie pytanie lepiej kupic uzywany orginal czy nowke zamiennik???
To akurat probowalem i nic z tego. Wymienilem mikrostyk i poprawilem zimne luty ale to nie pomoglo wiec dalej jezdzilem z nie dzialajacym do konca zamkiem az do ostatniego poniedzialku kiedy zaczal mi otwierac tylko drzwi kierowcy dla tego moje zapytanie.