Przebija przeciwmgielne na desce przy hamowaniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tak jak w temacie przy hamowaniu oraz przy włączeniu lewego kierunkowskazu (przy prawym nic się nie dzieje) na zegarach pali się lampka przeciwmgielnych ... Słyszałem coś o przeczyszczaniu kostek przy tylnych światłach, ale to nie pomogło, co mogę jeszcze zrobić by ten problem zlikwidować ? Dzięki za pomoc !
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Gdzieś w tylnej lampie masz syf albo mokro i przebija. Sprawdź jak wyglądają płytki w lampie, bo na moje oko na 99% tam tkwi przyczyna. Jest to jedyne miejsce gdzie kierunki stop i przeciwmgielne mają styczność.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
tu raczej nie chodzi o przebicie, zwarcie czy coś podobnego...a pewnie o zwyczajny brak masy. Weź kilka metrów kabla, jeden koniec podłącz do minusa przy aku (można gdzie indziej ale tu jest najpewniej) a drugi do brązowego kabeka przy tylnej, lewej lampie. Jeżeli problem zniknie to zainteresuj się brązowym kabelkiem...czy nie jest gdzieś załamany, czy ma dobre połączenie z karoserią - drugi koniec jest przykręcony pod lewym parapetem. Jeżeli problem nie zniknie...to albo wtyczka (konkretnie pin z brązowym kabelkiem) nie ma styku z lampą...albo coś z samym wkładem lampy jest nie tak.