1. Posiadam centralny zamek z pilota. Przednie prawe drzwi często nie łapią za pierwszym razem podczas zamykania. Ewidentnie słychać, że coś 'trzeszczy' w zamku (siłowniku zamka). Planuję go wymienić. Szukałem konkretnego tematu dotyczącego wymiany siłownika zamka drzwi - bez rezultatu. Rozumiem, że muszę najpierw zdemontować boczek, później poodłączać wszystko, odkręcić metalowy bok i odkręcić zamek w ten sposób?: http://www.taligentx.com/passat/images/ ... 7_sill.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; Czy konieczne jest 'rozgrzebywanie' klamki? Może macie dla mnie jakieś wskazówki jak sie do tego zabrać?

2. Z drugim problemem dotyczącym mechanizmu podnoszenia szyb już się prawie uporałem.. no właśnie - prawie

Dzisiaj kupiłem mechanizm szyby z demontażu. Wszystko wymieniłem, podłączyłem i działa bez problemowo, ALE.. Szyba idzie do góry jednak w dół wraca sam podnośnik a szyba zostaje w górze. Doszedłem do wniosku, że brakuje elementu, który trzyma (zespala) szybę z podnośnikiem. W szybie jest otworek przez który musi przechodzić owy element.. Wiecie może jak ten element się zwie, gdzie go dostać, jak go szukać/jak go nazwać?