Brak Iskry - Moduł

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

rahimolus
Nowicjusz
Nowicjusz

Brak Iskry - Moduł

Post autor: rahimolus » ndz kwie 29, 2012 19:01

Mam golfa II 1.3 NZ, wczoraj przyjechałem pod dom wszystko grało, próbuję po godzinie odpalić nie działa, iskry nie ma na świecach, z cewki prąd nie wychodzi, do modułu zapłonowego dochodzi (tego na podszybiu) Moje pytanie jest takie, czy po samej wymianie tego modułu prąd powróci, czy trzeba jeszcze coś tam kombinować ? bezpieczniki wszystkie całe

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Brak Iskry - Moduł

Post autor: Paweł Marek » ndz kwie 29, 2012 23:21

padają wg prawdopodobieństwa: czujnik halla w aparacie zapłonowym, cewka, okablowanie, moduł najrzadziej to nie jest trafiony pomysł żeby go zmieniać jako pierwszą rzecz. Opisy sprawdzania halla są na forum, cewkę najlepiej podmienić, moduł tak samo to są groszowe rzeczy na szrotach z wyjątkiem nowego halla, ale też można założyć używany aparat zapłonowy.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Brak Iskry - Moduł

Post autor: agrala » pn kwie 30, 2012 06:44

Tu masz schemat sterowania tegoi silnika.
http://obrazki.elektroda.net/8_1283865359.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Podawaj impulsy masy na pin 6 modulu zaplonowego. Jezeli iskra bedzie to walnity hall.
Podajac impulsy masy na pin 1 jezeli pokaze sie iskra to walniety modul (o ile wczesniej sprawdzone bylo to co opisane jest wyzej).
Jezeli brak iskry to do wymiany cewka o ile instalacja jest sprawna.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”