licznik manual na digital?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
dobrydej
mam takie pytanie...mam w autku stary licznik manualny (mk3)...i urwała się sprężynka pod wskazówka
nie pytajcie dlaczego ;p i troszke przeklamuje ;/
w każdym razie chce kupić nowy licznik i tu moje pytanie czy jest mozliwosc podlaczenia licznika z wyswietlaczem nie manualnego...
mój licznik jest pod kostke prubowalem podlaczc taki z wyświetlaczem to cały czas mrugał lewy kierunkowskaz ;]
czy da sie cos z tym zrobic ... czy musze szukac starego typu licznika...
pozdrawiam andrzej
mam takie pytanie...mam w autku stary licznik manualny (mk3)...i urwała się sprężynka pod wskazówka
nie pytajcie dlaczego ;p i troszke przeklamuje ;/
w każdym razie chce kupić nowy licznik i tu moje pytanie czy jest mozliwosc podlaczenia licznika z wyswietlaczem nie manualnego...
mój licznik jest pod kostke prubowalem podlaczc taki z wyświetlaczem to cały czas mrugał lewy kierunkowskaz ;]
czy da sie cos z tym zrobic ... czy musze szukac starego typu licznika...
pozdrawiam andrzej
Masz w golfie mk3 licznik mechaniczny?
Dziwne, myślałem, że były tylko elektroniczne.
Jeśli rzeczywiście miałeś mechaniczny licznik to będziesz potrzebował licznik z wyświetlaczem, impulsator do skrzyni z wiązka.
Jednak nie zdziwiłbym się jakby się okazało, że ten licznik to rzeźna i masz stosowne wiązki. Poszukaj na forum pin-out dla licznika mk3 i zobacz czy masz te piny zajęte.
Dziwne, myślałem, że były tylko elektroniczne.
Jeśli rzeczywiście miałeś mechaniczny licznik to będziesz potrzebował licznik z wyświetlaczem, impulsator do skrzyni z wiązka.
Jednak nie zdziwiłbym się jakby się okazało, że ten licznik to rzeźna i masz stosowne wiązki. Poszukaj na forum pin-out dla licznika mk3 i zobacz czy masz te piny zajęte.
Z tego co wiem tylko Seat miał liczniki na linkę a MK3 miał tylko elektroniczne.
O wymianie licznika było już wiele napisane - można do wersji z zegarkiem dawać wersję z obrotomierzem. Dobrze aby DPN się zgadzało bo inaczej będzie przekłamywać.
O wymianie licznika było już wiele napisane - można do wersji z zegarkiem dawać wersję z obrotomierzem. Dobrze aby DPN się zgadzało bo inaczej będzie przekłamywać.
-
- Nowicjusz
na auto częściach powiedzieli mi podobnie ;] co do obrotomierza juz go mamskaktus pisze:Z tego co wiem tylko Seat miał liczniki na linkę a MK3 miał tylko elektroniczne.
nie bardzo rozumiem...jhosef pisze:Jednak nie zdziwiłbym się jakby się okazało, że ten licznik to rzeźna i masz stosowne wiązki. Poszukaj na forum pin-out dla licznika mk3 i zobacz czy masz te piny zajęte.
Sądzę, że masz odpowiednie piny od implsatora zajete a przy skrzyni wala się wtyczka. Trzeba więc impulsator i licznik dobrany pod silnik i wyposażenie.
Wydaje mi się, że tu nie chodzi o licznik na linkę, bo takie nie występowały w MK3 i żeby coś takiego zrobić to za dużo rzeźbienia. Raczej chodzi o to, że wcześniej był licznik być może nawet z Seata, gdzie ilość kilometrów naliczana jest na wyświetlaczu bębenkowym, czy jak go tam zwał, a nie na wyświetlaczu LCD. Do tego wskazówki poruszane są za pomocą cewek, a nie silniczka krokowego. Teraz andrzejwitek chce wstawić licznik od Golfa z powrotem i ma problem. Ostatnio mam na podwórku Seata Cordobę, co ma właśnie licznik producenta Motometer na cewkach i wsadziłem do niej licznik również Motometer z Golfa MK3 ale na silnikach krokowych. Po włączeniu zapłonu miałem identyczne zachowanie licznika jak opisuje andrzejwitek
-
- Nowicjusz
hmy to ja teraz juz sam nie wiem ;]
tak jak pisałem wyżej od licznika nie odchodzi zadna linka jest podpinana tylko kostka od tylu...
licznik jest vdo...
tak jak pisałem wyżej od licznika nie odchodzi zadna linka jest podpinana tylko kostka od tylu...
licznik jest vdo...
i wyglada to tak jak opisales...Bednarus pisze:Raczej chodzi o to, że wcześniej był licznik być może nawet z Seata, gdzie ilość kilometrów naliczana jest na wyświetlaczu bębenkowym, czy jak go tam zwał, a nie na wyświetlaczu LCD
i jak sobie z tym poradziłeś??? bo jutro w końcu muszę kupić licznik a nie ukrywam ze wolal bym lcd od tych bebenkow...Bednarus pisze:Ostatnio mam na podwórku Seata Cordobę, co ma właśnie licznik producenta Motometer na cewkach i wsadziłem do niej licznik również Motometer z Golfa MK3 ale na silnikach krokowych. Po włączeniu zapłonu miałem identyczne zachowanie licznika jak opisuje andrzejwitek
w srzynce nie wala mi sie zadna wtyczka....jhosef pisze:Sądzę, że masz odpowiednie piny od implsatora zajete a przy skrzyni wala się wtyczka