problem z sondami bora rok 2000 1.6 8v

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

bora2000
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: bora2000 » śr kwie 04, 2012 14:26

witam jak w temacie mam problem z sondami pokazało na kompie ze krzałka sondy uszkodzona w 2 sondach wymieniłem 2 sondy i dalej robi to samo ze pokazuje je na kompie i auto duzo pali chodzi mi głównie o to aby sie dowiedziec jak te sondy są sterowane czy przez przekaznik czy bezposrednio przez kompa a druga sprawa czy podłączone są do jednej masy czy kazda sonda ma osobną mase no i ktory to kabel od mas poniewaz chce podłączyc mase bezposrednio do sondy bo byc moze kable są uszkodzone prąd dochodzi do sond prosze o pilną pomoc moze ktos równiez miał problem tego typu

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » śr kwie 04, 2012 21:06

Nie napislaes jakie masz sondy. Szerokopasmowe maja inne kolory niz sondy napieciowe.
Napieciowa ma 2 biale przewody od grzalki.
Napiecie na grzalke o ile sie nie myle podawane jest z przekaznika pompy paliwa.
Sprawdz rezystancje grzalki w sondzie to bedziesz wiedzial czy grzalka jest ok.

bora2000
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: bora2000 » czw kwie 05, 2012 00:00

pierwsza jest 5 przewodowa szerokopasmow a druga 4przewodowa 2białe czarny i szary
problem jest tego typu iz obydwie są nowe i pracowały było ok krótki czas i nanowo przestały wiec pomysląlem ze jedna druga zakłuca przez to ze moze nie miec dobrej masy i nie wiem czy sterowane są jedną wspólną masą czy osobnymi czy jest przekaznik który nimi steruje i jest walniety czy sterowane są bezposrednio przez kompa a najleprze jest to ze pokazywało na kompie ze grzałka walnieta sonda 1 i 2 wymienuiłem pojezdziłem 2 dni sprawdzilem kompa i błedy na nowo sie pokazały w starych sondach przed wymianą nie było grzania sprawdzone

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”