Powitać.
Co prawda posiadam inny samochód niż VW ale będę swapował vagowskie serducho do siebie.
Ogólnie problem jest taki:
1. Nie mogę dostać całego silnika z wiązką itd. itp. bo albo nie ma albo wołają kosmiczne pieniądze.
2. Nie mogę dostać samej wiązki z komputerem itd.
Macie może jakieś pomysły jak sobie z tym poradzić?
Bo jedyne co mi się wydaje to to że trzeba będzie wziąść schemat elektryczny w łapki i ciągnąć wiązkę od nowa.
Tylko nie wiem jak poradzić sobie z brakiem wtyczek.
Może ktoś przerabiał temat, albo ma taką wiązkę na zbyciu za nieduże pieniądze?
Czy może wiązki były w miarę uniwersalne w golfach 1.3 1.6 1.8 ?
Bo wtedy ułatwiło by mi to znacznie życie.
Rekonstrukcja wiązki do 1.8 PF/PB
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
PF, PB, 1P, RV- wszystkie te wiązki są podobne, różnią się tylko brakiem lub nie sondy lambda. Możesz też poszukać wiązek do tych silników z passata, albo seata toledo 1.
Być może będą też pasowały z silników 2E lub ABF (golf 3, passaty, seaty toledo 1) - gdyż te silniki mają ten sam wtrysk, ale na 100% nie jestem pewien.
Oczywiście część wtyczek pasuje z innych wiązek - np. wtyczka do sterownika to to samo co w RP, czy PN. Ale tak, żeby w 100% w wiązce od innego silnika były wszystkie potrzebne wtyczki, to raczej wątpię.
W ostateczności wszystkie wtyczki dostaniesz w ASO, ale to droga sprawa.
Z tego co mi się przypomina, ja chyba mam jakąś wiązkę do digifanta 2 w piwnicy, ale musiałbym sprawdzić, poszukać itp.
Być może będą też pasowały z silników 2E lub ABF (golf 3, passaty, seaty toledo 1) - gdyż te silniki mają ten sam wtrysk, ale na 100% nie jestem pewien.
Oczywiście część wtyczek pasuje z innych wiązek - np. wtyczka do sterownika to to samo co w RP, czy PN. Ale tak, żeby w 100% w wiązce od innego silnika były wszystkie potrzebne wtyczki, to raczej wątpię.
W ostateczności wszystkie wtyczki dostaniesz w ASO, ale to droga sprawa.
Z tego co mi się przypomina, ja chyba mam jakąś wiązkę do digifanta 2 w piwnicy, ale musiałbym sprawdzić, poszukać itp.
Z 2E i ABF nie pasuje Rafal913 posiadam kompletną wiązkę silnika oraz idąca do skrzynki bezpiecznikowej
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32