Tylna wycieraczka włącza się po włączeniu zapłonu

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

KrólJulian722
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: KrólJulian722 » ndz sty 29, 2012 16:50

Witam mam taki problem z moją wycieraczką. Pewnego razu przestała mi działać myslałem ze spalił się silniczek wyjołem go rozebrałem napęd zobaczyłem mnóstwo syfu wyczysciłem to sprawdziłem ten silnik i okazało sie że jest dobry usterkę znalazłem pomiędzy klapą bagażnika a dachem w tej gumowej opasce pękł jeden kabelek właśnie od silniczka naprawiłem to i teraz silnik działa normalnie oprócz tego ze gdy przekręce kluczyk w stacyjce to wycieraczka włącza się robi pełny cykl i wyłącza gdy suię wyłączy to nie w jednym miejscu czyli w poziomie tylko gdzie popadnie co może być tego powodem Pomóżcie :-)

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » ndz sty 29, 2012 16:53

otwórz bagażnik...między klapą a budą są dwie gumowe przelotki...zdejmij lewą i obadaj tam kable - pewnie połamane, czy izolacja przerwana...cza je naprawić.

KrólJulian722
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: KrólJulian722 » ndz sty 29, 2012 16:57

No własnie były połamane a konkretnie jeden był pęknięty a reszta tylko nadłamana ten pęknięty to najgróbszy ze wszystkich brązowy po naprawieniu niby to działa tylko ze po włączeniu zapłonu włącza się a nie powinno no i nie zatrzymuje się w jednym miejscu tylko gdzie popadnie raz z prawej raz z lewej a raz na górze w pionie :?

KrólJulian722
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: KrólJulian722 » ndz sty 29, 2012 20:22

Jeszcze co teraz zauważyłem to to ze gdy ją włączę na włączniku i zaraz wyłączę to powinna się zatrzymać a u mnie z 10 cykli zrobi i dopiero potem się zatrzymuje czyżby coś z elektroniką przy silniku nie tak było czy o co to chodzi ? :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”