Problem z pompka paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Problem z pompka paliwa
Od niedawna jestem w posiadaniu golfa . Jest w gazie i mam maly problem . Gdyż gdy przełączam go na gaz pompka od benzyny caly czas pracuje . Nie wiem jak mam temu zaradzić
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Problem z pompka paliwa
Co w tym dziwnego ? Dlaczego trzeba mić wiecej niz 0 litrów paliwa w baku? Dlaczego pomimo że jeździmy na 99,99% na gazie musimy zmieniać filtr paliwa? Czemu pompy paliwa zdychają jak przecież jeździmy w 99,99% na gazie? Bo ona wciąż chodzi i działa jakby silnik chodził na benzynie. Może i są wersje gazoliny które to odłączają ale na pewno są też które chodzą wciąż.damian1501 pisze:przełączam go na gaz pompka od benzyny caly czas pracuje
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
Problem z pompka paliwa
jest możliwość przerobienia tego, tak aby pompka się odłączała w chwili przełączenia na gaz. mój ojciec miał tak kiedyś w swojej mk3. poszukaj na necie jak to zrobić lub podjedź do dobrego gaziarza, albo jak większość pilnuj aby w zbiorniku było paliwo, minimum tak pond rezerwę i jeździj dalej
Problem z pompka paliwa
pewnie można założyć przekaźnik po prostu przez który idzie prąd do pompy paliwa i w chwili gdy przełącza się na gaz przekaźnik dostaje sygnał i odcina prąd od pompy...
Problem z pompka paliwa
no z tego co pamiętam to było to zrobione właśnie na przekaźniku. ale to było już kilka lat temu. robił to ojcu jakiś znajomy mechanik, i ojciec nic za to nie płacił więc raczej skomplikowane to to nie jest
kilka piwek, trochę kabelków, przekaźnik i dało by rade samemu zrobić
EDIT:
z ciekawości zajrzałem w google i pierwszy link jaki mi się trafił i mamy rozwiązanie całości.
koszt śmieszny bo niecałe 20 zł a oszczędzi pompę
zastanawiam się czy u siebie nie zrobić takiego wyłącznika
http://lanos.rf.pl/Manuale/Lanos-pompa.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
kilka piwek, trochę kabelków, przekaźnik i dało by rade samemu zrobić
EDIT:
z ciekawości zajrzałem w google i pierwszy link jaki mi się trafił i mamy rozwiązanie całości.
koszt śmieszny bo niecałe 20 zł a oszczędzi pompę
zastanawiam się czy u siebie nie zrobić takiego wyłącznika
http://lanos.rf.pl/Manuale/Lanos-pompa.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paweł Marek
- V.I.P.
Problem z pompka paliwa
Poszukajcie sobie o tym więcej na tym forum, rozwiązanie to koszt przekaźnika i dwóch metrów kabelków czyli poniżej dychy, ale ma pewne plusy jak i minusy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz