Alarm wariuje

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

JaruS_LBN
Nowicjusz
Nowicjusz

Alarm wariuje

Post autor: JaruS_LBN » wt gru 20, 2011 00:47

W swoim golfiku dostrzegam kilku nieprawidłowości z alarmem :banghead:
Mam alarm nie powiem czy ori czy jakiś zakładany :goof: (Czarna puszka z czerwoną diodą nad główną skrzynką bezpieczników jest umieszczona z niemieckimi napisami) funkcje jakie w nim są to domykanie szyb z pilota 2 przyciski na pilocie jednym zamykam drzwi normalnie i jak próbuje się włamać by sprawdzić czy działa zaczyna wyć myślę ze działa prawidłowo? a drugi z którym mam problem przyciskając go alarm załącza mi się i wyje niestety muszę aż podnosić maskę i ściągać klemę do tego podczas zamykania drzwi z pilota tym pierwszym przyciskiem bez alarmu miga mi tylko lewa strona kierunków a prawa nawet nie zaświeci. A jak juz alarm się załączy to wyje i migają wszystkie kierunki :rozpacz: :? Co o tym sądzicie? Mieliście z tym już do czynienia ??

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Alarm wariuje Pomocy

Post autor: Paweł Marek » wt gru 20, 2011 00:53

jeśli nie zidentyfikujesz marki alarmu po napisach na pudełku albo czasem na jego płytce drukowanej i nie znajdziesz do niego schematu to ciężko stwierdzić czy usterka jest w samym alarmie czy w jego montażu. W takiej sytuacji najlepiej go wywalić i zamontowac inny, opisów jest mnóstwo na forum które ci w tym pomogą, tanich alarmów również dużo na giełdach i w necie

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

JaruS_LBN
Nowicjusz
Nowicjusz

Alarm wariuje Pomocy

Post autor: JaruS_LBN » wt gru 20, 2011 00:58

Dzięki za odpowiedź jutro lookne co to za alarm wyczytam z modułu napisze tu i będę szukal na forum pozdro :pub:

JaruS_LBN
Nowicjusz
Nowicjusz

Alarm wariuje

Post autor: JaruS_LBN » śr gru 21, 2011 16:02

Problem rozwiazany :okej: przyczyna byly powyrywane przewody z centralki alarmu Pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”