Nie działa podgrzewanie i składanie lusterek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam wersję gti tdi i w przełączniku gdzie jest regulacja lusterek mam tez opcję podgrzewania i składania lusterek. Mój problem polega na tym że te podgrzewanie nie działa z przelącznika tylko jak włączę tylną szybę i to na dodatek tylko lewe, zapewne w prawym mata spalona ale i nie działa też el. składanie lusterek. Od czego mam zacząć gdzie i co mam sprawdzać? Nie jestem zbytnio obeznany w tym temacie więc proszę o pomoc.
A od kogo slyszałeś ze mają grzać bez wciskania ogrzewania tylnej szyby w MK4??? Każde niedziałanie mechanizmów napędzanych elektrycznie sprawdza sie od bezpiecznika /przekaźnika kol.360st0pni, A jak sprawdzić matę/wymienić o yostyku z tą opcją też jest juz opisane . Wpisac wymiana maty w lusterku i tematy sa jak i co ma być i jaka i po co360st0pni pisze:Mój problem polega na tym że te podgrzewanie nie działa z przelącznika tylko jak włączę tylną szybę i to na
Ostatnio zmieniony ndz wrz 11, 2011 09:53 przez Rafał 21, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
To po co jest ta opcja na przycisku od regulacji lusterek?? Tak o dla picu? Bo wiem że nie w każdym golfie taka jest.
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Pewnikiem masz przełącznik wymieniony i taki ktoś wsadził. W passatach tak się grzanie chyba włączało. Co do elektrycznego składania to pewien jesteś że masz? Wrzuć fotkę wlepki z bagażnika z kodami wyposażenia jak możesz.
Re: Nie działa podgrzewanie i składanie lusterek
tez mialem taki przelacznik w swoim golfiorze a skladanych lusterek nie bylo. Slyszalem ze montowali czasami taki przelacznik mimo iz tej funkcji nie bylo tak wiec to normalne.360st0pni pisze:To po co jest ta opcja na przycisku od regulacji lusterek?? Tak o dla picu? Bo wiem że nie w każdym golfie taka jest.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Hmmm no to lipa. A Orientuje sie ktoś czy dużo jest roboty żeby zrobić składane lusterka?? I co konkretnie jest potrzebne. guziolek, jutro wrzucę tą wlepkę.
Lusterka ze skladaniem sa potrzebne. Tam krasnoludki nie pracuja zeby sie one same złożyły. Przelacznik jak przelacznik moze byc zastosowany od bogatszej wersji. To tak jakby zalozyc manetke z tempomatem to nie znaczy ze juz masz miec tempomat działajacy. w autach zazwyczaj jest i tak pociagnieta instalacja bogata czyli przystosowana pod dodatkowe osprzety.360st0pni pisze:A Orientuje sie ktoś czy dużo jest roboty żeby zrobić składane lusterka?? I co konkretnie jest potrzebne
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Witam.
Akurat temat na czasie, więc podepnę się z pytaniem. Mam u siebie w Borze taką gałkę:
Jednak przez zimę nie działało mi na niej podgrzewanie ani składanie. Po tym co tutaj teraz przeczytałem chciałem się zapytać, jak sprawdzić czy to podgrzewanie lusterek jest? I tak samo ze składaniem, mimo, że ono mnie aż tak nie interesuje...
Będę wdzięczny za pomoc.
Pzdr
Akurat temat na czasie, więc podepnę się z pytaniem. Mam u siebie w Borze taką gałkę:
Jednak przez zimę nie działało mi na niej podgrzewanie ani składanie. Po tym co tutaj teraz przeczytałem chciałem się zapytać, jak sprawdzić czy to podgrzewanie lusterek jest? I tak samo ze składaniem, mimo, że ono mnie aż tak nie interesuje...
Będę wdzięczny za pomoc.
Pzdr
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
MojNick, wyciągnij wkład lusterka (odchyl na maksa w dół, od góry wsadź palce i pociągnij)...jeżeli będą tam dwa kabelki to lustro jest grzane...jeżeli lukniesz w stronę drzwi i zobaczysz tam silniczek zamontowany pionowo to lustro jest także składane
Qto - to mam tak
Kabelki jakieś są, silniczek nie wiem.
Jak więc sprawdzić czy to podgrzewanie działa? Da się jakoś? :] Nie czekając na zimę
Kabelki jakieś są, silniczek nie wiem.
Jak więc sprawdzić czy to podgrzewanie działa? Da się jakoś? :] Nie czekając na zimę
-
- Forum Master
Skladania brak... masz grzane --> włącz grzanie tylnej szyby po około 5 minutach dotknij lusterko, powinno być ciepłe.
Niestety nie grzeją. Jedyna opcja to wymiana mat grzewczych czy też da się jakoś jeszcze sprawdzić, czy aby na pewno dochodzi tam zasilanie albo coś takiego?
I po tym jak ściągnąłem tą pokrywę lusterka przy ustawianiu lewego lusterka automatycznie ustawia się również prawe. A przy regulacji prawego wszystko jest ok. Co się stało?
I po tym jak ściągnąłem tą pokrywę lusterka przy ustawianiu lewego lusterka automatycznie ustawia się również prawe. A przy regulacji prawego wszystko jest ok. Co się stało?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
żarówka z dwoma kabelkami, miernik...cokolwiekMojNick pisze:czy aby na pewno dochodzi tam zasilanie
gwarantuję Ci że przed tym było tak samo i jest to normalneMojNick pisze:I po tym jak ściągnąłem tą pokrywę lusterka przy ustawianiu lewego lusterka automatycznie ustawia się również prawe
Re: Nie działa podgrzewanie i składanie lusterek
Hmm, nie świeci ani miernik ani żarówka. Więc coś nie tak.Qto pisze: żarówka z dwoma kabelkami, miernik...cokolwiek
Hmm, czyli, że niby 2 lata jeździłem i nie zauważyłem, że tak się dzieje? No dobra, niech będzie ;]Qto pisze: gwarantuję Ci że przed tym było tak samo i jest to normalne