Jedna lampa tylna ciemniejsza

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
sopelo
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: sopelo » śr sie 24, 2011 09:50

Witam i chciałem się zapytać was czy da się domowym sposobem coś z tym zrobić,a może tak ma być, że kupiłem lampy (z modelu pacific) z białymi kierunkami używane z tego samego roku lampy i co się okazuje, że kierunkowskaz lewy jest trochę ciemniejszy od prawego gdy jest słońce tak jak by słabe odbicie lustrzane w środku było,lub jak auto jest postawione słońcem od prawej strony to lampa jest jeszcze bielsza,a jak dam auto od lewej strony słońca to ta lewa wcale się nie bieli, a w cieniu lub gdy jest pochmurno nie ma takiej różnicy, dodam, że ta lewa ma drobną rysę na kloszu ok 1 cm jak by pęknięcie, ale nie na wylot, wydmuchiwałem je powietrzem i nic to nie dało ! Czy da się z tym coś zrobić, czy tylko wymiana lampy ? Za rady dzięki i pozdrowienia !

MK4 1.4 16V 75KM (AKQ)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)
MK7.5 1.4 TSI 150KM (CZDA)

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

Jedna lampa tylna ciemniejsza !

Post autor: skaktus » śr sie 24, 2011 10:19

O matko...słowotok...przeczytał bym całość ale mi się nie chce bo kropek nie używasz.

Jeśli jedna świeci ciemniej to prawdopodobnie ma wypalone lustro, lub była zalana i lustro odpadło. Możliwe też że żarówka jest kiepska. Musisz sprawdzić każdy aspekt po kolei, jak to nic nie da, wymiana.

Awatar użytkownika
sopelo
Ma gadane
Ma gadane

Jedna lampa tylna ciemniejsza !

Post autor: sopelo » śr sie 24, 2011 10:44

Powiem inaczej nie lampa ciemniej świeci, tylko klosz jest ciemniejszy. Ma ciemniejszy odcień kierunkowskazu w słońcu. Jak by jasność nie odbijała od lustrzanki w środku jak by było na przykład bardziej matowe od drugiego, a w cieniu całkiem inaczej !

MK4 1.4 16V 75KM (AKQ)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)
MK7.5 1.4 TSI 150KM (CZDA)

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

Post autor: skaktus » śr sie 24, 2011 15:21

Widocznie albo jakaś wersja smoked, abo ktoś zrobił smokeda, albo żarówki mają różne odcienie i takie wrażenie. Jak świeci prawidłowo to to zostaw.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”