Witam,dzis zaczął mi swirowac predkosciomierz.Pokazuje raz predkosc 20 a czasem 200 jadąc np 80km/h
Pozniej 20 km dobrze.Nie ma na to normy.Wiec jesli bede sprawdzal napiecie na pinach moge trafic na ten okres kiedy jest ok i bedzie lipa.Teraz mam pytanie jesli podepne vaga gdzie chyba jest pokazywana obecna predkosc i na komputerze pokaze mi tez ta inna predkosc to wina impulsatora czy licznika?Jesli nie pokaze tej "złej" predkości to wina po czyjej stronie?
Mysle ze jesli przyswiruje mi predkosc na vagu tzn ze impulsator daje zly sygnal i po jego stronie problem.
Czy uszkodzony impulsator licznika?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
dobrze myśliszDuber pisze:Mysle ze jesli przyswiruje mi predkosc na vagu tzn ze impulsator daje zly sygnal i po jego stronie problem.

ale może najpierw sprawdź stan okablowania przy impulsatorze, ew wtyczka przy liczniku

tylko vag 4.9 nie pokazuje predkosci
wie ktos jak dokladnie w czasie jazdy zmierzyc voltomierzem impulsator?jak tam mają wygladac napiecia wzgledem predkosci?

wie ktos jak dokladnie w czasie jazdy zmierzyc voltomierzem impulsator?jak tam mają wygladac napiecia wzgledem predkosci?
Duber, a nie wywala Ci jakiegoś błędu?
i z tego co pamiętam (jak mierzyłem u siebie) to 1hz to 1km/h 
tutaj by się przydał częstotliwościomierzDuber pisze:wie ktos jak dokladnie w czasie jazdy zmierzyc voltomierzem impulsator?jak tam mają wygladac napiecia wzgledem predkosci?