4 kontrolki się zaświeciły POMOCY....
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Witam .Wstawiłem auto na wymianę sprzęgła.Dziś odbieram auto i paliły sie 2 kontrolki ESP oraz taka kierownica zółta po lewej stronie.Zawsze sie pala po odłączenia akumulatora i powinny zniknąć po kilku minutach.Nie dość że nie zniknęły to dodatkowo zapaliła sie kontrolka od abs-u i mryga na czerwono wykrzyknik od hamulca ręcznego podczas jazdy.Dodatkowo co kilka sekund zapala sie "bite tanken" i wskazówka od poziomu paliwa sie obniża i potem wraca do normalnego stanu.Ostatnią rzeczą jest niedziałający prędkościomierz.Jutro rano oddaje znowu samochód do tego mechanika i bedzie sprawdzał co i jak bo przecież jak wstawiłem do niego Golfa to było wszystko OK.Czy ktos ma jakieś pomysły co może być nie tak??
- Pablo Corrado
- Forum Master
Brak masy na zegary? Może gdzieś ginie?
Sprawdź VAGiem co powie. (Czy tam jakimś VCDS albo Commanderem)
Sprawdź VAGiem co powie. (Czy tam jakimś VCDS albo Commanderem)
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
-
- Mały gagatek
Brak masy - minusa zasilania.
Lepiej oddaj do serwisu niech ci doprowadzą auto do porządku. Sam raczej nic nie zrobisz
Lepiej oddaj do serwisu niech ci doprowadzą auto do porządku. Sam raczej nic nie zrobisz
-
- Mały gagatek
Jutro rano wstawie do mechanika tego co mi sprzęgło robił i mam nadzieje że mi doprowadzi to do porządku
-
- Ma gadane
- Kontakt:
podepnij pod vaga kolego bo z fusów nie wywróżymy.
Zakupie MK IV w dieslu ładnego i zadbanego.
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Wyskoczył błąd czujnik abs prawa i lewa strona(cos było że błąd mechaniczny czy jakoś tak).Wymieniłem 2 czujniki i nic nie pomogło.Sprawdziłem bezpiecznik F2 od abs-u i jest ok.(chyba ze jest jeszcze jakis inny ?) Jakieś pomysły ?
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: 4 kontrolki się zaświeciły POMOCY....
wklej scan błędu, zastanawiam się po co od razu wymnieniasz czujniki bez dokładnej diagnozydrakodrako1 pisze:Wyskoczył błąd czujnik abs prawa i lewa strona(cos było że błąd mechaniczny czy jakoś tak).Wymieniłem 2 czujniki i nic nie pomogło.
-
- Mały gagatek
Jutro podepnę jeszcze raz i zrobię zdjęcie z kompa ,ale jest tak jak napisałem błąd czujnika abs prawego i lewego(mechaniczne uszkodzenie) czy jakoś tak.
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Problem zaczął sie po wymianie sprzęgła,ale w tym samym czasie mechanik naprawiał szyberdach i jak lał wodę żeby sprawdzić gdzie leci to może gdzieś się dostała do instalacji bo leciała po słupkach i z przodu po plastikach ,wiec może od tego.Teraz widzę ze jeszcze oprócz rzeczy opisanych w moim temacie z "kontrolkami" czasami nie załączają się czujniki parkowania i nie zamykają się automatycznie drzwi po przekroczeniu bodajże 20km/h .Kolejna rzeczą jest abgas verkstat(czy jakoś tak) i błąd czujnika cieczy chłodzącej.Przed naprawą nie było żadnych problemów tylko hałasujące łożysko oporowe i problem z pierwszym biegiem i wstecznym,więc myślę że wpływ na to miała naprawa szyberdachu .... Gdzieś pewnie dostała się woda i zrobiło się jakieś zwarcie etc... Sprawdziłem bezpieczniki pod maska i z boku kierownicy w desce i są ok.Pod maska są 3 takie duże i nie wiem jak je sprawdzić ?? Jeszcze czytałem coś o przekaźnikach .Może być coś z nimi ??
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Gościu trochę przesadził: Golf V to jednak nie jest wojskowy BRDM i pływać nie lubi. Pozalewało moduły, nie przekaźniki - tam jest wszystko na cyfrowym sterowaniu.
Wypadałoby autko rozebrać i te moduły wysuszyć. Są i w komorze silnika, i tam gdzie zwykle bezpieczniki, za tunelem środkowym i pod dywanikami podłogi... zależy który "dostał".
Wypadałoby autko rozebrać i te moduły wysuszyć. Są i w komorze silnika, i tam gdzie zwykle bezpieczniki, za tunelem środkowym i pod dywanikami podłogi... zależy który "dostał".
-
- Mały gagatek
To nie jest do konca jego wina bo woda lała sie sama pod podłogę Możliwe że będa się one nadawały czy raczej są do wymiany ??