Problem z odpalaniem...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z odpalaniem...
Witam Wszystkich! Posiadam Mk3 Tdi 90 km, 1994r. i mam problem z odpaleniem. Już pisze o co caman. Wsiadam do autka przekręcam kluczyk w stacyjce i nie ma ani jednej kontrolki na tablicy!!!! Kręci ale bez skutku nawiew pracuje radio gra tylko brak kontrolek na budziku! Elektryk powiedział rzekomo, że trzeba wymienić skrzynkę z bezpiecznikami i będzie palił. Pytanie czy elektryk ma rację? Czy miał ktoś może podobny problem, albo ktoś się może zna na elektryce i może podsunąć mi pomysł jak to rozwiązać. Nie znam się na tym kompletnie i nie wiem jak to ugryźć a wole poradzić się najpierw forumowiczów zanim wpakuje kasę jakiemuś elektrykowi, a gofer potrzebny do pracy:). Dziękuje z góry za jakąkolwiek pomoc.
Problem z odpalaniem...
Właśnie dzisiaj byłem u jednego i nic nie znalazł:(( Stwierdził że wszystko jest ok samochód zapalił dojechałem do domu i znowu to samo brak kontrolek nie chce zapalić zaciągnąłem go do innego mechanika założył inna kostkę stacyjkę i nic wieczorem będę wiedział czy coś zrobił ma pogrzebać w elektryce może to coś związane z alarmem bo ma fabryczny rozłączany z kluczyka bez pilota. Chyba że kiedyś był pilot ale ja już takiego sprowadziłem. Jak coś się dowiem to napisze bo na tą chwilę czarna magia...
Problem z odpalaniem...
Odebrałem dzisiaj auto, odpala wszystko jest ok! Mechanik powiedział, że zmostkował jakieś kable łączące stacyjkę ze skrzynką bezpieczników i ma chodzić nie ma innej opcji (sprawdzał wszystkie kostki, stacyjkę, skrzynkę z bezpiecznikami alarm) !!!! I nic więcej nie mogłem z niego wydobyć powiedział tylko jeszcze że jak nawali jeszcze raz to samo to naprawi za fri. Czas pokaże i na dobrą sprawę i tak nie wiem co było zepsute.To tyle i mam nadzieje,że już nie nawali!!!
-
- Nowicjusz
Problem z odpalaniem...
LewyTDI czy masz możliwość sprawdzenia jakie kable zmostkował ten elektryk
Mam ten samo problem w moim 2.0 2E. Jakiś czas temu kontroli gasły na chwilę po przekręceniu kluczyka. Z czasem włączały się po jakimś czasie. Później włączały się po coraz dłuższym czasie. A od + - 2 dni nie ma ich w ogóle. Mam zamontowane fabryczne zabezpieczenie antykradzieżowe "Conlock". Które to jest odłączone, jednak bardzo możliwe że nie jest ono wypięte z instalacji. Ponoć to też może być powodem znikania kontrolek.
Czy ktoś miał taki problem, lub czy ma jeszcze jakiś pomysł na to co może być nie tak
Aha, po przekręceniu kluczyka działa dmuchawa, rozrusznik kręci, ale auto nie odpala - nie ma kontrolek na tablicy rozdzielczej. Elektryka szyb nie działa, choć kiedyś zdarzało się że działała przy braku kontrolek na tablicy.
Mam ten samo problem w moim 2.0 2E. Jakiś czas temu kontroli gasły na chwilę po przekręceniu kluczyka. Z czasem włączały się po jakimś czasie. Później włączały się po coraz dłuższym czasie. A od + - 2 dni nie ma ich w ogóle. Mam zamontowane fabryczne zabezpieczenie antykradzieżowe "Conlock". Które to jest odłączone, jednak bardzo możliwe że nie jest ono wypięte z instalacji. Ponoć to też może być powodem znikania kontrolek.
Czy ktoś miał taki problem, lub czy ma jeszcze jakiś pomysł na to co może być nie tak
Aha, po przekręceniu kluczyka działa dmuchawa, rozrusznik kręci, ale auto nie odpala - nie ma kontrolek na tablicy rozdzielczej. Elektryka szyb nie działa, choć kiedyś zdarzało się że działała przy braku kontrolek na tablicy.