Zmiana żarówek xenon na zwykle.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, niestety został mi zabrany dowód przez xenony.
Mam pytanie czy moge zmienić same żarniki i zamiast nich wsadzic normalną żarówke.
Chodzi mi o to czy normalna żarówka nie stopi mi klosza bo jest on plastikowy?
Mam pytanie czy moge zmienić same żarniki i zamiast nich wsadzic normalną żarówke.
Chodzi mi o to czy normalna żarówka nie stopi mi klosza bo jest on plastikowy?
I brawo
Musisz wywalić przetwornice, one nie mogą być podłączone.
Klosza ci nie spali, wystarczyło popatrzeć - 100% nowych aut ma plastikowe klosze.
Musisz wywalić przetwornice, one nie mogą być podłączone.
Klosza ci nie spali, wystarczyło popatrzeć - 100% nowych aut ma plastikowe klosze.
No właśnie chciałem tak zrobić żeby wyrzucić przetwornice i zamiast żarników wsadzić normalne żarówki , ale facet w sklepie powiedział że jak wsadze normalną żarówke to mi stopi klosz bo ta żarówka ma większą temperature.
I troche się obawiam bo szkoda mi lamp jak je przepali, może ktoś jeszcze potwierdzić czy mozna wsadzać zwykłe.
I troche się obawiam bo szkoda mi lamp jak je przepali, może ktoś jeszcze potwierdzić czy mozna wsadzać zwykłe.
Skoro lampy są na żarówki to jak ci ma je przepalić ? Rozmawiałeś z gościem nieukiem co za bardzo nie wie co i jak.
Pewnie miałeś reflektory / xenony na H1 lub H7, a one są przystosowane do żarówek. Skoro straciłeś dowód to tylko dlatego że zamiast właśnie żarówek miałeś xenon, więc bez obaw. Ja śmigałem ponad rok na reflektorze soczewkowym z żarówkami i nic się nie przepaliło.
ALE występują pewne reflektory w których topi się klosz, jednak są na szczęście jednostką - do mk3. A jakie ty masz auto to nie mam pojęcia.
Pewnie miałeś reflektory / xenony na H1 lub H7, a one są przystosowane do żarówek. Skoro straciłeś dowód to tylko dlatego że zamiast właśnie żarówek miałeś xenon, więc bez obaw. Ja śmigałem ponad rok na reflektorze soczewkowym z żarówkami i nic się nie przepaliło.
ALE występują pewne reflektory w których topi się klosz, jednak są na szczęście jednostką - do mk3. A jakie ty masz auto to nie mam pojęcia.
Nie wiem jakie, ale sprawa rozwiazana wsadziłem zarówki osram i przegląd przeszedł bez problemu a przetwornice i żarniki idą do żyda. Dzięki za pomoc pozdrawiam