Sygnał dźwiękowy centralnego zamka !?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak włączyć syrenę (sygnał dźwiękowy) centralnego zamka drzwi w golfie IV ,jeżeli takowy jest w ogóle, mam alarm fabryczny działa normalnie, centralny też działa, dioda w drzwiach miga i kierunkowskazy oznajmiają zamknięcie i otwarcie, ale nigdy nie miałem tego dźwięku przy zamykaniu lub otwieraniu drzwi tak zwanego (pik-pik), nie wiem czy to się gdzieś włącza, czy coś u mnie nie tak, czy nie ma tego w seryjnych (fabrycznych) alarmach dodam że dźwięk alarmu to coś jak klakson ! Dodam że nie przeszkadza mi to praktycznie wcale bo wszystko chodzi ok. ino z ciekawości chciałem zapytać bo powinno być chyba coś takiego. Za odp. dzięki !!! Pozdrawiam
MK4 1.4 16V 75KM (AKQ)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)
MK7.5 1.4 TSI 150KM (CZDA)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)
MK7.5 1.4 TSI 150KM (CZDA)
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Nie wiem czy mk4 miały w ogóle fabryczny alarm czy co najwyżej immobiliser z funkcją alarmowania ale wiem, ze dyrektywy UE zabraniają stosowania "głośnego" uzbrajania i rozbrajania alarmu. A nawet w niektórych państwach jest to karane mandatem. Dlatego sopelo, nie zawracaj sobie tym głowy.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dodaj 001024 do obecnego kodowania i powinno banglać- to tyczy się c.zamka
A jeśli moduł komfortu zarządza u Ciebie zamkiem to Moduł komfortu>Adaptacja>Kanał 7> zmieniasz wartość z 0 na 1. Jeśli chcesz żeby przy otwieraniu też był sygnał dzwiękowy to w kanale 6 też zmieniasz na 1
PS: Możliwe też że twój moduł nie ma takich "kfiotkóf" :bigok :
A jeśli moduł komfortu zarządza u Ciebie zamkiem to Moduł komfortu>Adaptacja>Kanał 7> zmieniasz wartość z 0 na 1. Jeśli chcesz żeby przy otwieraniu też był sygnał dzwiękowy to w kanale 6 też zmieniasz na 1
PS: Możliwe też że twój moduł nie ma takich "kfiotkóf" :bigok :
Numquam Desperaveris...