Nie działa światło wstecznego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
poprzedni właściciel podłączył czujnik na wsuwki (te małe) a powinno być na kostkę i któregoś dnia zauważyłem że nie ma świateł wstecznego, więc otworzyłem maskę i okazało się że wypiela się wsuwka no to ją wsunąłem ale świateł wstecznego dalej nie było, sprawdziłem bezpiecznik - cały. Idąc za ciosem kupiłem czujnik i podłączyłem ori kostkę, wkręciłem nowy czujnik podłączyłem a wstecznego dalej nie ma. Dodam, że jak zwieram kable to światła wstecznego się zapalają.
Włóż tę wtyczkę do czujnika i naciśnij nim na obudowę powinny świecić światła . Jak nie świeci to zwalony czujnik , a jak swieci to go za mało wkręciłeś i ten wodzik go nie wciskaICE MAN PL pisze:Dodam, że jak zwieram kable to światła wstecznego się zapalaj

Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
czujnik wkręcony jestRafał 21 pisze: Włóż tę wtyczkę do czujnika i naciśnij nim na obudowę powinny świecić światła .
czujnik jest nowy, wkręciłem ile się dało. Dalej nie dało rady go wkręcić.Rafał 21 pisze:Jak nie świeci to zwalony czujnik , a jak swieci to go za mało wkręciłeś i ten wodzik go nie wciska
Czujnik wykręć wsadź wtyczkę i wepchnij tą końcówkę dotknij skrzyni lub silnika powinien swiecić . Bo nie piszesz ze sprawdzałeś na wykręconym czujniku ,. Wtedy będziesz wiedział czy jest uszkodzony czujnik , czy po prostu nie dotyka go ten wodzik gdy włączasz wsteczny biegICE MAN PL pisze:czujnik wkręcony jest
A więc tak, właśnie wróciłem z garażu i stary czujnik nie działa a nowy działa ale nie do końca. Tani zamiennik ma za krótki tak jakby ten bolec i jak go się wciska na płasko to nie załącza a jak wciśnie się go do środka aż w środek to wtedy załącza. Na dniach kupię ori czujnik albo jakiś lepszy zamiennik i sprawdzę 

- Paweł Marek
- V.I.P.
Przejechałem się tak samo na włączniku od Febiego, który był nawet dość drogi, teraz od roku mam jakąś chińszczyznę i jest ok.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek, mój kosztował 8zł
firmy "topran", w następnym tygodniu albo może jeszcze w tym kupię innej firmy czujnik i zobaczymy czy to zadziała.

a więc tak, czujnik firmy "topran" to gó**** i od początku nie działał, kupiłem dziś zwykły bez firmowy , bez pudełka za 8zł i działa. Także temat wyjaśniony 

ICE MAN PL, musisz oddać sprawę do sadu i starać sie o zadość uczynienie od tego topranaICE MAN PL pisze:firmy "topran" to gó**** i od początku nie działa

ICE MAN PL, Gdy sie zgodzę na świadka to będzie oznaczać ze coś ze mną nie tegesICE MAN PL pisze:Rafał 21, a wszyscy w domu zdrowi