nawiew powietrza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
nawiew powietrza
witam mam pytanie co moze byc przyczyna słabego nawiewu w golfie 3 1.6 ?nawiew chodzi na kazdym biegu 1,2,3,4 ale nie z taka siła jak w drugim golfie ktory jest u mnie w rodzinie dodam jeszcze ze na zimniejszym powietrzy dmucha mocniej a na ciepłym mniej moze cos z termostatem czy gdzie szukac? rezystor?
nawiew powietrza
Sprawdź czy linka od regulacji siły nawiewu nie urwała się z mocowania zaraz za pokrętłem. Gdy tak się zrobi to jak przekręcisz pokrętło na maksa w lewo czyli na 0 a potem włączysz nawiew to linka nie do końca otworzy klapę i bo pancerz linki nie będzie miał oparcia.
nawiew powietrza
Tak jak napisał przedmówca, pod schowkiem pasażera będziesz miał piankę jak ją odchylisz z lewej strony zobaczysz cięgno które właśnie jest poruszane pokrętłem siły nawiewu. Zobacz czy się przesuwa w całym zakresie, jeśli nie to linka za pokrętłem, możesz też pchnąć to cięgno w stronę silnika i wtedy nawiew będzie cały czas otwarty.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
3 Victorie, lewa, prawa jedna na górze, jeżdżę Volkswagen-em, to leży w mojej naturze =)
Golf 3 Red Devil By Me ;D
nawiew powietrza
Patrzyłeś na cięgno o którym pisałem? Porusza się?
Może być jeszcze jedna przyczyna, bardzo banalna, wyjmij filtr przeciwpyłkowy ( pewnie ostro zapchany ) i włącz dmuchawę, powinieneś odczuć duuuuużą różnicę. Oczywiście kup nowy i zamień. Filtr jest w podszybiu po lewej stronie patrząc na silnik.
Może być jeszcze jedna przyczyna, bardzo banalna, wyjmij filtr przeciwpyłkowy ( pewnie ostro zapchany ) i włącz dmuchawę, powinieneś odczuć duuuuużą różnicę. Oczywiście kup nowy i zamień. Filtr jest w podszybiu po lewej stronie patrząc na silnik.
3 Victorie, lewa, prawa jedna na górze, jeżdżę Volkswagen-em, to leży w mojej naturze =)
- Paweł Marek
- V.I.P.
nawiew powietrza
kryst, sa jeszcze inne przyczyny, pod kanałem od wentylatora (dotrzesz po wyjęciu półki pasażera) widać linkę dochodzacą do klapki zamykajacej ten kanał (obieg zamkniety). Sprawdź czy ona pracuje w calym zakresie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
nawiew powietrza
wszystko sprawdzone i nic jest tak jak bylo jak w kilka osób sie jedzie to szyby tak paruja ze nie nadaża odparować