Szarpanie silnika, kontrolka ASR-proszę o pomoc
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam problem w MK4 1,9TDI 115KM. Otóż wczoraj wieczorem (-15st) po przejechaniu 100m i zabuksowaniu kół i przejechaniu przez spowalniacz (30km/h) zaczęło szarpać silnikiem i zaczęła migotać kontrolka z ASR. Później zaparkowałm, i znowu przy ruszaniu to samo. Z ledwością dojechałem do domu (10km), po drodze 2 razy zgasł. A jak już zdołałem go odpalić to nie mógł wejść na obroty na jałowym, jakby działał ASR, ale na postoju. Proszę o pomoc i poradę. PZDR
benm323
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
kolego przede wszystkim podepnij pod VAGa i sprawdź błędy w sterowniku ABSu i w Silniku , później napisz co wyszło i pomyślimy , bo tak to wróżenie z fusów
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
Nie wiem czy powodem nie była woda w paliwie, bo zdarzenie miałem na rezerwie. Zatankowałem 1/2 baku i szarpanie ustało, choć w długich odstępach czasu bywa że szarpnie, ale widzę że to zanika. Myślę dolać do paliwa denaturatu-pomoże?
benm323
Mi sie zapalała kontrolna ESP gdy wtrysk był walnięty, gdy ona była zapalona na liczniku to auto szarpało i nie dało sie wcale jechać. podepni pod kompa i posprawdzaj wtryski albo może jakieś paliwo kiepske wlałeś :/