Problem z halogenami.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Problem z halogenami.
Witam Serdecznie.
Nie wiem czy zmieściłem się z tym tematem w odpowiednim dziale, jednak jeśli nie - prosiłbym o odpowiednie przesunięcie.
Do rzeczy... Posiadam Golfika 3 z 92 r. Diesel, ale to chyba nie ma większego znaczenia w temacie, który chcę poruszyć. Otóż mam problem z halogenami. Ma ktoś może schemat włącznika/wyłącznika halogenów przednich w tymże modelu golfa? Instalacja w moim aucie jest robiona chyba ręcznie przez jakiegoś gościa, nie działa, chcę sprawdzić czy to wina przewodów, czy może przełącznika.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Nie wiem czy zmieściłem się z tym tematem w odpowiednim dziale, jednak jeśli nie - prosiłbym o odpowiednie przesunięcie.
Do rzeczy... Posiadam Golfika 3 z 92 r. Diesel, ale to chyba nie ma większego znaczenia w temacie, który chcę poruszyć. Otóż mam problem z halogenami. Ma ktoś może schemat włącznika/wyłącznika halogenów przednich w tymże modelu golfa? Instalacja w moim aucie jest robiona chyba ręcznie przez jakiegoś gościa, nie działa, chcę sprawdzić czy to wina przewodów, czy może przełącznika.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
[MK3] Problem z halogenami.
A ciągniesz do siebie pokrętło przełącznika aby włączyć przeciw halogeny przeciw mgielne ?
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jak je pociągnę to włączam tylne. Przednie włączam poprzez wciśnięcie przycisku, znajdującego się zaraz obok podgrzewania tylnej szyby.
A ja mam tak, że jak pociągnę, to mi włączają się i tylne i przednie i tak było w oryginale. Sprawdź w kostce koło zamka maski, czy tam masz podłączone halogeny, czy wiązaka z nich to miejsce omija. Może była inna wersja włączania, ale wątpię. Oryginalnie do tego miejsca w kostce koło zamka, jest przewód chyba żółto szary odpowiedzialny za plus halogenów, minus jak wiadomo z masy. Ja się wpiąłem w to miejsce i wszystko działa jak trzeba
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Problem z halogenami.
No to nie mając odpowiedniego włącznika, gościu dał dodatkowy, ten na panelu centralnym.
Oryginalnie włącza się je tylko wyciągając pokrętło. Wersja z halogenami p-mgł. przednimi: pierwszy "ząbek" to przednie a drugi to przednie i dochodzą jeszcze tylne.
Oryginalnie włącza się je tylko wyciągając pokrętło. Wersja z halogenami p-mgł. przednimi: pierwszy "ząbek" to przednie a drugi to przednie i dochodzą jeszcze tylne.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: Problem z halogenami.
Tak, właśnie chodzi mi o ten dodatkowy przycisk w panelu centralnym, czy może ma ktoś schemat jak to podłączyć?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Problem z halogenami.
djsurround, nie można dać ci szczegółowego schematu do przeróbek w instalacji bo kto jest jasnowidzem, na forum w FAQ sa porady jak podpiąć halogeny przednie i jak przerobić włącznik w ten sposób żeby obsługiwał przednie i tylne halogeny, albo można taki włącznik kupić
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.