Nie gasąca kontrolka rezerwy paliwa.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, parkując samochód na stromym podjeździe zapaliła się kontrolka rezerwy paliwa. Po zjeździe na równą drogę lampka nadal się paliła mimo że wskazówka była grubo ponad rezerwę. Dotankowałem trochę paliwa ale kontrolka nadal się świeci. Wskazówka pokazuje prawidłowo, gdzie szukać problemu ??
Nie szukaj problemu tylko zalej bakmitusm pisze:Dotankowałem trochę paliwa ale kontrolka nadal się świeci. Wskazówka pokazuje prawidłowo, gdzie szukać problemu ??

-
- Mały gagatek
- Kontakt:
nawet jak zgasisz silnik i wyciągniesz kluczyk, a pozniej zmów odpalisz auto to dalej się świeci ?
Uniden PRO 520xl + President Iowa na uchwycie SF-40
W baku 1/3 pojemności i tyle pokazuje wskazówka. Dziś jeździłem samochodem i dalej się świeci + komunikat na kompie 'bite tanken' przy przekręceniu kluczyka.
Cześć!Już to kiedyś przerabiałem u siebie .Przeczytaj to :http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=2&t=340510
OK, dzięki. Odepnę akumulator, będzie najszybciej chyba.
Jak zawieszają się takie pierdoły, aż się boję jak zaczną się zapalać kolejne kontrolki.
Jak zawieszają się takie pierdoły, aż się boję jak zaczną się zapalać kolejne kontrolki.
Re: Nie gasąca kontrolka rezerwy paliwa.
A nie łatwiej po prostu dolać 20 litrów?? Po co odpinać aku.
Takie zachowanie kontrolki rezerwy to chyba standard w MK4. Przy podjeździe się zapali a później gaśnie dopiero, jak będzie w okolicach 1/3 zbiornika.
Takie zachowanie kontrolki rezerwy to chyba standard w MK4. Przy podjeździe się zapali a później gaśnie dopiero, jak będzie w okolicach 1/3 zbiornika.
Re: Nie gasąca kontrolka rezerwy paliwa.
Cześć! U siebie wlałem pod korek ,a mimo to nie gasło !!!!zq_lbn pisze:A nie łatwiej po prostu dolać 20 litrów?? Po co odpinać aku.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Czasami zdarza się że zegary łapią zwiechę...wtedy wystarczy odłączyć od szafy zasilanie, odpięcie aku lub wyciągnięcie bezpiecznika...jak dobrze pamiętam nr 11