Przerywacz kierunkowskazów.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam jeszcze taki problem że czasami wieszają mi się kierunki ( zamiast migać cały czas się świecą) W aucie słychać w czasie jazdy jak tyka przekaźnik .Może ktoś podpowie czy to wina przekaźnika (czyli zmienić i już ) czy może jakaś inna przyczyna.
Witam.
Odświeżam stary temat, bo mam podobny problem.
Sytuacja wygląda następująco.
Kiedy podczas jazdy używam normalnie kierunkowskazów, to działają bez problemu (lewy, prawy oraz awaryjne).
Problem jest w momencie kiedy zamykam lub otwieram auto z pilota - migają wtedy kierunki, ale jedna ze stron (lewa) zapali się i już nie zgaśnie, tak jakby skleiły się styki w jakimś przekaźniku. Muszę wtedy ponownie wcisnąć pilota i jest ok.
W takim stanie (palący się lewy kierunek) kiedy przełączę manetką w lewo nic nie słychać, a lewy kierunek pali się dalej. Jak przełączę w prawo też nic nie słychać i dalej pali się lewy. Kiedy natomiast włączę awaryjne, to lewy pali się dalej, a prawy miga poprawnie.
Czy jest to wina przekaźnika kierunkowskazów, czy może centralki od autoalarmu.
Mam nadzieję, że to co napisałem da się jakoś zrozumieć
Pozdrawiam.
Odświeżam stary temat, bo mam podobny problem.
Sytuacja wygląda następująco.
Kiedy podczas jazdy używam normalnie kierunkowskazów, to działają bez problemu (lewy, prawy oraz awaryjne).
Problem jest w momencie kiedy zamykam lub otwieram auto z pilota - migają wtedy kierunki, ale jedna ze stron (lewa) zapali się i już nie zgaśnie, tak jakby skleiły się styki w jakimś przekaźniku. Muszę wtedy ponownie wcisnąć pilota i jest ok.
W takim stanie (palący się lewy kierunek) kiedy przełączę manetką w lewo nic nie słychać, a lewy kierunek pali się dalej. Jak przełączę w prawo też nic nie słychać i dalej pali się lewy. Kiedy natomiast włączę awaryjne, to lewy pali się dalej, a prawy miga poprawnie.
Czy jest to wina przekaźnika kierunkowskazów, czy może centralki od autoalarmu.
Mam nadzieję, że to co napisałem da się jakoś zrozumieć
Pozdrawiam.
OK, będę szukał francy, bo nie wiem gdzie ją wpakowali fachowcy od alarmów.
Wymiana dokładnie przekaźnika w centralce i po sprawie. Ewentualnie rozebranie przekaźnika,polerka i koniec.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Jeśli to fabryczny - powinien być w desce rozdzielczej, przykręcony za włącznikiem swiateł.
Jeśli dokładany - zwykle zwisa sobie gdzieś koło skrzynki.
Jeśli dokładany - zwykle zwisa sobie gdzieś koło skrzynki.
Znalazłem centralkę, ale chyba bez wymiany przekaźnika się nie obejdzie. Nie ma jak go wyczyścić bo jest nierozbieralny.
Wywalę go jednak i wyciągnę z płytki przewody do podłączenia gdzieś na zewnątrz w dostępnym miejscu. Będzie łatwiej na przyszłość.
Dzięki wszystkim.
PS
Okazało się, że taki przekaźnik jest do dostania na Allegro.
Kupiłem, wlutowałem i teraz wszystko działa poprawnie.
Wywalę go jednak i wyciągnę z płytki przewody do podłączenia gdzieś na zewnątrz w dostępnym miejscu. Będzie łatwiej na przyszłość.
Dzięki wszystkim.
PS
Okazało się, że taki przekaźnik jest do dostania na Allegro.
Kupiłem, wlutowałem i teraz wszystko działa poprawnie.