nie da się adaptować licznik golf iv adaptacja licznika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
kodowanie też zmieniałem (przecież napisałem że już sobie poradziłem z tymi kontrolkami) , problem skalowania również rozwiązałem
pozostała czerwona kontrolka oleju miga i piszczy fis wyswietla oil press stop motor - po niemiecku oldruck motor aus!
obecnie we wsadzie mam kodowanie 02102 ,can ustawione na 00000
tylko ta kontrolka oleju została...
pozostała czerwona kontrolka oleju miga i piszczy fis wyswietla oil press stop motor - po niemiecku oldruck motor aus!
obecnie we wsadzie mam kodowanie 02102 ,can ustawione na 00000
tylko ta kontrolka oleju została...
Ostatnio zmieniony ndz kwie 27, 2014 20:26 przez mirekk85, łącznie zmieniany 1 raz.
mirekk85jak rozwiązałes problem z obrotomierzem?
na razie jeszcze nie rozwiązałem bo mi nie działa , nie dociągnąłem jeszcze linii kan...
Re: nie da się adaptować licznik golf iv adaptacja licznika
Sam kabelek nie wystarczy..mirekk85 pisze:na razie jeszcze nie rozwiązałem bo mi nie działa , nie dociągnąłem jeszcze linii kan...
z tego co wiem to niby kilka kabelków wystarczy + zakodowanie sterownika
taaa ciekawe skąd to wiesz....mirekk85 pisze:z tego co wiem to niby kilka kabelków wystarczy + zakodowanie sterownika
Kontrolka oleju piszczy bo brak CAN. I tu nie chodzi o 2 kabelki...
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Twój sterownik silnika nie obsługuje CAN i jedynie wymiana tego sterownika lub emulator CAN BUS może załatwić sprawę.
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
z kontowni
, a skąd ty możesz wiedzieć jaki ja mam sterownik ? z tego co wiem to obsługuje bo mam identyczny sterownik , jak i sam silnik !
jak w tym temacie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=354430" onclick="window.open(this.href);return false; ,a co do emulatora bo jestem ciekaw czy chodzi o coś takiego ? http://allegro.pl/adapter-emulator-can- ... 22262.html" onclick="window.open(this.href);return false;

jak w tym temacie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=354430" onclick="window.open(this.href);return false; ,a co do emulatora bo jestem ciekaw czy chodzi o coś takiego ? http://allegro.pl/adapter-emulator-can- ... 22262.html" onclick="window.open(this.href);return false;
podałeś nr licznika jaki posiadałeś poprzednio - nie ma bata AKQ w wersji sprzed września 1999 - nie ma CAN.mirekk85 pisze:a skąd ty możesz wiedzieć jaki ja mam sterownik ?
masz taki sam sterownik tj... 036 906 014 P oryginalnie? To znaczy że ktoś podmienił licznik na taki bez CAN sprzed września 1999 w co wątpię.
masz mk4 w którym montujesz radio delta 6 lub rns-e? Bo to nie służy do licznika tylko do radia - zmienia sygnał załączenia stacyjki i włączenia świateł z analog na canmirekk85 pisze:a co do emulatora bo jestem ciekaw czy chodzi o coś takiego ? http://allegro.pl/adapter-emulator-can-" onclick="window.open(this.href);return false; ... 22262.html
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć

no tak mam taki numer sterownika szczerze mówiąc to jakoś przykro mi nie jest z tego powodu a wręcz przeciwnie ale chyba masz racje bo vag mi nie pokazuje mojego nr vin a inny... 

no to podciągnij wiązkę i jak już to zrobisz to dopiero pytaj o to co ci nie działa 

No widzisz człowiek cały czas się uczy , jeszcze tydzien temu byłem zielony w tych sprawach a dziś zmieniam epromy jak rekawicznki , przerabiam skalowanie licznika koduje kluczyki 
Mam jeszcze jedno pytanie
W jaki sposób należy doprowadzić czujnik temperatury zewnętrznej bez wtyczki ? bo mam zamiar zamontować bo u siebie nie miałem
jeden z audi i drugi z MK 4 ale oba są odcięte od dawców bez wtyczek same kable
od passata B5 800820535 ma oba czarne kable
i vw ma oba żólto brązowe wtyki... nr 357919379A
oby dwa oryginalne ale odcięte 2 cm za czujnikiem...
i który był by lepszy do 1/2 fis z can ?
jeden obojętnie który pin do zielonej wtyczki licznika pin 26 a drugi do masy ? dobrze myślę ?

Mam jeszcze jedno pytanie
W jaki sposób należy doprowadzić czujnik temperatury zewnętrznej bez wtyczki ? bo mam zamiar zamontować bo u siebie nie miałem
od passata B5 800820535 ma oba czarne kable
i vw ma oba żólto brązowe wtyki... nr 357919379A
oby dwa oryginalne ale odcięte 2 cm za czujnikiem...
i który był by lepszy do 1/2 fis z can ?
jeden obojętnie który pin do zielonej wtyczki licznika pin 26 a drugi do masy ? dobrze myślę ?
tańszymirekk85 pisze:i który był by lepszy do 1/2 fis z can ?

dobrzemirekk85 pisze: jeden obojętnie który pin do zielonej wtyczki licznika pin 26 a drugi do masy ? dobrze myślę ?

kupujesz wsuwki do swojego kabelka i po problemie.mirekk85 pisze:W jaki sposób należy doprowadzić czujnik temperatury zewnętrznej bez wtyczki ? bo mam zamiar zamontować bo u siebie nie miałem

kupiłem już całe wtyczki w oryginale
dzięki za odp zaraz idę modyfikować 
Nastąpiła pomyłka
mój sterownik ma nr 036 906 014 ale literka na końcu to R więc raczej nie będzie mi to działać
Czy ma ktoś namiar gdzie można by wyrwać taki emulator Can do licznika ? , lub może ktoś by miał na odsprzedanie ?
I czy jak kupie odpowiedni sterownik to czy nie będzie trzeba do niego nowego pinu albo coś z tych rzeczy ?
Sory że tak dużo pytań ale ciężko znaleźć tak ważne informacje w jednym miejscu

Nastąpiła pomyłka

Czy ma ktoś namiar gdzie można by wyrwać taki emulator Can do licznika ? , lub może ktoś by miał na odsprzedanie ?
I czy jak kupie odpowiedni sterownik to czy nie będzie trzeba do niego nowego pinu albo coś z tych rzeczy ?
Sory że tak dużo pytań ale ciężko znaleźć tak ważne informacje w jednym miejscu