Zamulony rozrusznik na mrozie MK3

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

duperszfel
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Re: Zamulony rozrusznik na mrozie MK3

Post autor: duperszfel » wt lut 14, 2012 12:21

Tylko jak mam sprawdzić ECU? oczywiscie bez kupna nowego i podmiany.

A może czujnik Halla?? vag mi pokazuje ten blad - juz 3 lata, ale teraz moze dopiero sa objawy tego??

Awatar użytkownika
Jaras
Mk3 Golf Fan
Mk3 Golf Fan

Post autor: Jaras » śr lut 15, 2012 00:46

czujnik halla zawsze będzie widoczny gdy zapłon jest włączony a silnik nie pracuje ;) więc to nie to ...
Ja byłem na ustawieniu zapłonu bo i u mnie rozrusznik stawał... okazało się że był zbyt wczesny i to nawet sporo ;)
A kombinowałem z rozrusznikiem itp...

duperszfel
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: duperszfel » śr lut 15, 2012 08:02

jaras18 pisze:czujnik halla zawsze będzie widoczny gdy zapłon jest włączony a silnik nie pracuje ;) więc to nie to ...
Ja byłem na ustawieniu zapłonu bo i u mnie rozrusznik stawał... okazało się że był zbyt wczesny i to nawet sporo ;)
A kombinowałem z rozrusznikiem itp...
blad czujnika halla pokazuje mi na wlaczonym silniku ale to i tak raczej nie to a co do ustawienia zaplonu to pisalem wczesniej ze byl ustawiany. Ale rozrusznik dalej staje. Michalem najpierw ustaiony na 0 ale nadal stawal a potem przyspieszylem jak ksiazka podaje w moim silniku 6stopni i dalej nic.

ssarna1
Forum Master
Forum Master

Post autor: ssarna1 » śr lut 15, 2012 13:27

Na włączonym silniku nie powinno, to już nowość. Sprawdź czujnik halla, opis na forum. Sprawdzenie ECU tylko podmiana niestety

MK3 ADZ->AGU

duperszfel
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: duperszfel » czw lut 16, 2012 10:49

Zaznacze jeszcze ze blad czujnika halla nie da sie skasowac. ale czujnik raczje dobry bo by mi nie oalil gasl i tak dalej. ale by krecil.

Awatar użytkownika
Jaras
Mk3 Golf Fan
Mk3 Golf Fan

Post autor: Jaras » czw lut 16, 2012 13:17

duperszfel pisze:ale czujnik raczje dobry
jakby był dobry to by błędu nie było. Podmień aparat i sprawdź czy błąd nadaj występuje. Używkę na szrocie kupisz już za 40 zł

duperszfel
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: duperszfel » czw lut 16, 2012 15:24

Tylko ze akurat moj problem to chyba nie hall - bo by wogole iskry nie byklo i nie palil by ale by krecil.

ssarna1
Forum Master
Forum Master

Post autor: ssarna1 » czw lut 16, 2012 16:32

no skoro wiesz lepiej...

MK3 ADZ->AGU

duperszfel
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: duperszfel » pt lut 17, 2012 08:06

ssarna1 pisze:no skoro wiesz lepiej...

Objawy uszkodzonego czujnika halla to sa takie ze na cieplym silniku gubi iskre i efekt jest taki ze samochod kaszle gasnie i nie chce odpalic. Po ostygnieciu znow jest ok pokisie nie zagrzeje.

Awatar użytkownika
Jaras
Mk3 Golf Fan
Mk3 Golf Fan

Post autor: Jaras » pt lut 17, 2012 20:07

Ale kolego twój błąd z kosmosu się nie wziął. Chcesz pomocy na forum to może słuchaj rad tych którzy mają doświadczenie. Czujnik halla odgrywa ogromną role w układzie zapłonowym. Skoro błąd występuje to znaczy że jest uszkodzony aparat bądź wiązka idąca do tego aparatu.
Zamiast pisać "chyba" "raczej" może zrób tak jak radzą koledzy...
Piszesz tu aby otrzymać pomoc lub radę co do twojego problemu z autem :chytry: nikt nie będzie się z Tobą licytował... nie chcesz pomocy to jedź do mechanika i po problemie

duperszfel
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: duperszfel » czw gru 20, 2012 00:53

Witam ponownie kolegów po przerwie wiosennej, letniej i jesiennej gdyż było ciepło i problemów z odpaleniem nie miałem ale problemu nadal nie rozwiązałem, przyszły mrozy i nie wiem co dalej robić, jak wcześniej pisałem miałem błąd czujnika halla, wymieniłem aparat i błąd czujnika mam tylko jak zapłon jest włączony a po odpaleniu samochodu znika czyli jest już w porządku. Co mi radzicie? czego szukać co sprawdzać?

Awatar użytkownika
Johnatan
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: Johnatan » pt gru 21, 2012 00:10

ale czujnik halla to czujnik pracy silnika... tak ? to jak ECU ma sprawdzić czy ten czujnik działa gdy podłączasz vaga gdy silnik nie chodzi ? Czujnik nie działa bo jak silnik nie chodzi- nie chodził to czujnik nie działał i jest błąd. Czujnik hala sprawdzisz w ów sposób że na zapłonie gdy obrócisz aparatem lewo prawo (czego nie polecam po kąt zapłonu zepsujesz) to w tym momencie zaskakuje pompa paliwa i zaskakuje cewa i daje iskrę. gdy się ma czujnik na wierzchu to w moim przypadku jak przesuniesz między czujnikiem brzeszczot lewo prawo lewo prawo to zaskakuje też pompa i iskra. iii czujnik działa.

http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”