Zmiana licznika Motometer na VDO
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- KamilP
- DieseL PoweR
Tak jak obiecałem, piszę tutaj. Sprawa zakończyła sie tak że wymieniłem na szrocie licznik Motometer od TD z Golfa 3 z białymi tarczami i wszystko piknie śmiga
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Panowie mam takie pytanie, a nie chcę zakładać nowego tematu. Ostatnio wyjąłem licznik w celu dołożenia żaróweczek by mieć więcej kontrolek i po rozłożeniu okazało się że zamiast żaróweczek są diody wlutowane i tu moje pytanie czy można tam dolutować diod i czy by działały skoro w płycie drukowanej są jakby zakończenia do ich wlutowania, a na pasku kontrolek pod światło są rysunki ABS albo świateł przeciwmgielnych itp. Z góry dziękuję za odpowiedź
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Masz licznik motometer - tam nie ma sensu nic wlutowywać, kontrolka absu była w golfie w osobnym miejscu, przeciwmgłowe tylne tak samo. Dodatkowo nie masz przewodów to licznika doprowadzonych odpowiedzialnych za te funkcje, to było stosowane w seatach i vw polo gdzie kontrolka przeciwmgłowych tył i abs były w liczniku.
Jak chcesz rezerwe, kontrolke świateł mijania to kup sobie licznik VDO z pełnym paskiem kontrolek.
Jak chcesz rezerwe, kontrolke świateł mijania to kup sobie licznik VDO z pełnym paskiem kontrolek.
Aha, dzięki za odpowiedź Może dorwę kiedyś jakieś VDO z anglika albo XX Jahre to coś pokombinuje Mam jeszcze takie pytanie: czy jeżeli będzie odpowiedni licznik z miejscem w zegarach na żaróweczki to czy da radę podciągnąć kabelki żeby świeciły kontrolki czy to szkoda roboty? Z góry dziękuję za odpowiedź
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Czemu z anglika albo 20 jahre? Przecież to te same liczniki co w zwykłych i niczym się nie różnią.
Da rade pociągnąć wszystko, wcale nie szkoda roboty bo to łatwe zadanie. Szukaj licznika z seata, masz tam wszystko co możliwe i często jest to VDO v2
Jak czegoś nie wiesz to pytaj.
Da rade pociągnąć wszystko, wcale nie szkoda roboty bo to łatwe zadanie. Szukaj licznika z seata, masz tam wszystko co możliwe i często jest to VDO v2
Jak czegoś nie wiesz to pytaj.
Dlatego celuje w anglika albo XX Jahre, bo albo chciałbym mieć licznik w milach(taki kaprys) albo białe tarcze zegarów(ale to można zrobić) więc może być faktycznie od seata z białymi Tylko następną sprawą jest to że mam mfa i czy to było w seatach? Kolejną sprawą jest to czy jeżeli było, to czy chodziło na tych samych czujnikach i zadziała prawidłowo w golfie? Z góry dzięki za odpowiedź
- KamilP
- DieseL PoweR
olek1995, tylko Jahre miał białe tarcze?
Na szrocie dorwałem Podświetlenie to już oczywiście moja przeróbka (bardzo prosta zresztą)
I tak, da się MFA ogarnąć ale kolega już może na to odpowie bo sam to przerabiał
Na szrocie dorwałem Podświetlenie to już oczywiście moja przeróbka (bardzo prosta zresztą)
I tak, da się MFA ogarnąć ale kolega już może na to odpowie bo sam to przerabiał
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
KamilP, Da się tylko nie będziesz miał wszystko oprócz spalania bo nie ma gdzie podpiąć
No i licznik do wymiany na taki z MFA jak chcesz to mieć + przeprogramowanie wsadu pamięci lub dorobienie dzielnika obrotów. - według mnie zbędny bajer w zwykłym D.
olek1995, tak MFA było tam znacznie częściej spotykane niż w golfie, chodzi na tych samych czujnikach wszystko. Mam tarcze srebrne od seata z mfa, czerwone wskazówki też się znajdą jakby Cie interesowały tylko muszę wiedzieć jaki masz licznik. One sa od 0 do 220 i obroty od 0 do 7500.
No i licznik do wymiany na taki z MFA jak chcesz to mieć + przeprogramowanie wsadu pamięci lub dorobienie dzielnika obrotów. - według mnie zbędny bajer w zwykłym D.
olek1995, tak MFA było tam znacznie częściej spotykane niż w golfie, chodzi na tych samych czujnikach wszystko. Mam tarcze srebrne od seata z mfa, czerwone wskazówki też się znajdą jakby Cie interesowały tylko muszę wiedzieć jaki masz licznik. One sa od 0 do 220 i obroty od 0 do 7500.
- KamilP
- DieseL PoweR
hmm..Klaudek pisze:KamilP, Da się tylko nie będziesz miał wszystko oprócz spalania bo nie ma gdzie podpiąć
To byłą odpowiedź na pytanie kolegi a nie moje pytanieKamilP pisze:I tak, da się MFA ogarnąć ale kolega już może na to odpowie bo sam to przerabiał
KamilP wiedziałem, że cyferblaty można ogarnąć i ludzie to robili, ale w moim wypadku lepiej jak poszukam całego licznika takiego jak Ty. Dla XX Jahre to można powiedzieć jeden ze zaków rozpoznawczych oprócz foteli itp. i dlatego podałem go jako przykład, ale dzięki za podpowiedź Co do podświetlenia to chciałem sobie zrobić jakiś "żywy'' zielony, bo by pasował do wnętrza(zielonych recaro), ale to najmniejszy problem
Klaudek gdybym miał licznik jaki potrzebuje już w golfinie to bym się skusił na te tarcze, ale raczej poszukam na szrocie gotowego z białymi blatami. Jest tego tyle, że mam duże szanse trafić na taki jaki chce Prosił bym Cię jednak lub kogoś z forum o podsuniecie linku lub opisanie jak ogarnąć dodatkowe kabelki Z góry dzięki za podpowiedzi i odpowiedzi Pozdrawiam
Klaudek gdybym miał licznik jaki potrzebuje już w golfinie to bym się skusił na te tarcze, ale raczej poszukam na szrocie gotowego z białymi blatami. Jest tego tyle, że mam duże szanse trafić na taki jaki chce Prosił bym Cię jednak lub kogoś z forum o podsuniecie linku lub opisanie jak ogarnąć dodatkowe kabelki Z góry dzięki za podpowiedzi i odpowiedzi Pozdrawiam