Wymiana modułu komfortu- zaprogramowanie oryginalnego pilota
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Resterwers, chcac miec na pilota musisz zmienic moduł na 1C0 962 258N lub P i dorobić trzecią wtyczkę
czyli masz sterownik centralnego zamka - musisz zmienić na sterownik centralnego zamka - wersje z 3ma wtyczkami - o teraz zauważyłem że już masz konkretną odpowiedź z numeremResterwers pisze:1C0 962 258 D
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Mały gagatek
Dużo jest zabawy z wyciągnięciem pinów do 3 wtyczki? Generalnie to duża jest różnica między tymi dwoma modułami? Teraz ze względu na pogodę nie będę się tym zajmował ale na wiosnę jak najbardziej byłbym zainteresowany tym tematem
Witam. Mam podobny problem jak kolega wyżej. Dużo roboty jest z dorobieniem trzeciej wtyczki?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
trzecia wtyczka jest opisana w dziale FAQ...w temacie o montażu komfortu z elektryką szyb itd - w tym przypadku jest to druga wtyczka
Witam.
Dorobienie trzeciej wtyczki nie jest konieczne.
Wczoraj zmieniłem u siebie sterownik 1C0 962 258D na moduł 1C0 962 258N i pilot działa, co prawda ma krótszy zasięg oraz nie sygnalizuje otwarcia/zamknięcia kierunkami, ale póki co nie jest mi to do szczęścia potrzebne, oczywiście pilot tzw. "jajko" na 433mhz
Dorobienie trzeciej wtyczki nie jest konieczne.
Wczoraj zmieniłem u siebie sterownik 1C0 962 258D na moduł 1C0 962 258N i pilot działa, co prawda ma krótszy zasięg oraz nie sygnalizuje otwarcia/zamknięcia kierunkami, ale póki co nie jest mi to do szczęścia potrzebne, oczywiście pilot tzw. "jajko" na 433mhz
Hej ja mam taki problem Wymienilem modul z Obsługa pilotów i Pilot dziala zamyka otwiera tylko nie dzialaja Migacze gdy sie otwiera i zamyka i przestaly dzialac ustawienie lusterek orientuje sie ktos gdzie co pozmieniac ?
-
- Forum Master
- Auto: Bora kombi Highline
- Silnik: ARL
Podłączałeś się vagiem do komfortu? Jak nie to tam któryś kanał odp. za właśnie miganie przy uzbrajaniu alarmu. No chyba, że kabelkologię musisz ogarnąć jeżeli zminiałeś z jednej wtyczki na dwie to nie wiem, chyba jest coś o tym w faq,
Moja Borka Variant:
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
aha no tak musze sie podłaczyc kierunkowazami do drugiej wtyczki pozostaje tylko nie dzialajace sterowanie lusterkami..
1J0959799 Q Taki mam moduł komfortu chciałbym mieć sygnalizację otwarcia drzwi co muszę zrobić ?
Wymienić moduł na 1c0959799B tylko ja mam na 1 wtyczkę moduł .
Jak otworzę maskę to mam sygnalizację otwarcia maski tylko a jak drzwi otworzę to nie mam .
Passat B5 2000 rok ma can wymienione zegary na 849A.
Wymienić moduł na 1c0959799B tylko ja mam na 1 wtyczkę moduł .
Jak otworzę maskę to mam sygnalizację otwarcia maski tylko a jak drzwi otworzę to nie mam .
Passat B5 2000 rok ma can wymienione zegary na 849A.
Tylko tak kostka mi nie pasuje z 1C0 i nie wiem co robić
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
wtyczkę trzeba zmienić... viewtopic.php?t=192820" onclick="window.open(this.href);return false; - tu jest pinologia