Awaryjne otwarcie Golfa 4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zanim zacznę rozwiercac to pobawię się tym sposobem spróbuję czymś zerwać zapadki śrubokręt czy coś . Dokładnie nie kręcić w około bo zrypie zamek . Znajomy mówi by wsadzić coś na wzór kluczyka szpeja jakiegoś i coś z udarem wiertarka czy coś by wchodziło w głąb zamka by przeskakiwalo między zapadkami. Ale mi się to nie widzi . Zrobię srubokretem operacje jak na początek
Re: Awaryjne otwarcie Golfa 4
kurcze miesiąc temu zmieniałem w obu dzwiach (3D) mikroswitche w zamkach i poprawiałem luty w zamkach a jakiś rok temu też wyciągłem komfort i tam też poprawiałem luty . ale komfortowi musze się przyjzeć wyciągnę go i zobacze czy coś się nie stało po uprzednim sprawdzeniu bezpieczników.ROBAL_26 pisze:Przemula, może być najprostsza usterka czyli popękana wiązka bądź zimne luty w zamku lub module komfortu pod kierownica , co do wkładki to ja wziąłbym dobrał płaski śrubokręt na szerokość kluczyka i wcisnął go do oporu we wkładkę i wówczas tak z dobrą siłą próbować obrócić wkładkę w lewo bądź prawo ,tylko nie kręć dookoła a jedynie tyle co kluczyk .ok
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
Przemula, w takim razie sprawdź moduł pod licznikiem i wiązkę idącą do drzwi kierowcy ,najlepiej przelutować wszystkie luty .ok
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
okROBAL_26 pisze:Przemula, w takim razie sprawdź moduł pod licznikiem i wiązkę idącą do drzwi kierowcy ,najlepiej przelutować wszystkie luty .ok
Ponad godzinę walczyłem z rozwaleniem tej wkładki ale udało się zerwać wkladke. Auto pikło a obie szyby nagle zjechały na dół , otworzyły się same . Zdążyłem tylko sprawdzi bezpiecznik 6i 14 są ok reszty nie miałem czasu sprawdzić . Myślałem że bezpiecznik będzie spalony ale oświetlenie wnętrza świeci jak zamknę i otworzę drzwi więc komfort w jakimś stopniu działa . Jutro będę miał pilot który zawiozłem do sprawdzenia z pilotem nic nie robili bo jest dobry .
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
Przemula, najważniejsze że się udało otworzyć najmniejszym kosztem .
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
NomROBAL_26 pisze:Przemula, najważniejsze że się udało otworzyć najmniejszym kosztem .
Witam , pilot odebrany zaszedłem do garazu , dzień wcześniej odłączyłem aku na noc bo może coś sie mu odmieni ale nic . pilot nie reagował . Skasowałem mu błędy bo były dwa na komforcie coding coś tam cos tam ... ale nic nadal . kluczyk w stacyjce przekręcony by sie kontrolki świeciły i przytrzymałem na pilocie otwieranie na cwile pozniej zamykanie na chwile (z pilotem w stacyjce oczywiście) i po tej błachej operacji pilot wrócił działa wszystko . Nawet nie patrzyłem reszty bezpieczników ani przekażników bo hula.
Chciałbym wam chłopaki podziękować za kazdą rade jaką otrzymałem kazda jedna odpowiedź niosła jakieś światło w tunelu . Dziekuje wszystkim jeszcze raz .
Pozdrawiam . Miłego dnia
(myśl na przyszłość dążyć do tego by nie zostać o jednym kluczyku )
Chciałbym wam chłopaki podziękować za kazdą rade jaką otrzymałem kazda jedna odpowiedź niosła jakieś światło w tunelu . Dziekuje wszystkim jeszcze raz .
Pozdrawiam . Miłego dnia
(myśl na przyszłość dążyć do tego by nie zostać o jednym kluczyku )
jest instrukcja do awaryjnego otwierania (za wyjątkiem varianta) - otwiera się poprzez bagażnik - wiem, bo otwierałem już kilka razyPrzemula pisze:Myślałem że dostanę jakieś info na pw
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
niestety musi być klamkaPrzemula pisze:Nawet jeśli mam klapę bez klamki , zrobiona na gładko ??
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć