Blad airbag
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Blad airbag
A wiec tak: 1c0907379 sterownik
6x0614517 pompa , sa 47 piny, kod silnika alh. Jeden z uzytkownikow podal mi ze pompa z litera E powinna pasowac. Grg474 jesli moglbys potwierdzic bylbym wdzieczny gdyby cos to podam inne potrzebne dane. Na nsklejce na pompie nie ma zadnego innego numeru typu 1j0... jest na niej tylko DE ATE, a pod spodem ate i numer jakis. Naklejka wyglada w ten sposob: wrzucam zdjecie pogladowe, naklejka jest chyba i tak identyczna, tylko moja jest sfatygowana.
EDIT: pozniej pozostaje sprawa kodowania, jesli bedzie pasowac ta pompa z literka E to czy Sobie poradze z tym? Nie moge zczytac teraz kodowania ze sterownika bo nie ma z nim polaczenia. Jak to pozniej wykombinowac?
Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
6x0614517 pompa , sa 47 piny, kod silnika alh. Jeden z uzytkownikow podal mi ze pompa z litera E powinna pasowac. Grg474 jesli moglbys potwierdzic bylbym wdzieczny gdyby cos to podam inne potrzebne dane. Na nsklejce na pompie nie ma zadnego innego numeru typu 1j0... jest na niej tylko DE ATE, a pod spodem ate i numer jakis. Naklejka wyglada w ten sposob: wrzucam zdjecie pogladowe, naklejka jest chyba i tak identyczna, tylko moja jest sfatygowana.
EDIT: pozniej pozostaje sprawa kodowania, jesli bedzie pasowac ta pompa z literka E to czy Sobie poradze z tym? Nie moge zczytac teraz kodowania ze sterownika bo nie ma z nim polaczenia. Jak to pozniej wykombinowac?
Ostatnio zmieniony śr sie 10, 2016 17:49 przez nerka123, łącznie zmieniany 4 razy.
Sorki miałem napisać "grg474" pomożesz? ))konop85 pisze:Dokładnie u mnie sytuacja jest identyczna. Ten sam sterownik i pompa. Nerka123 pomożesz?nerka123 pisze:Nr sterownika to wlasnie 1c0907379 bez zadnej literki na koncu. Numer pompy to 6x0614517. Wlasnie w tym problem ze na allegro oznaczenia takie to koszt 450 zl wzwyz. I na przyklad tutaj jest: pierwsza lepsza z brzegu: http://allegro.pl/pompa-abs-6x0614517-v ... 91248.html" onclick="window.open(this.href);return false; Wszyscy polecaja szukac identycznego numeru... problem w tym ze to drozyzna. Moze jest jakis zamiennik ktory obsluzy abs i esp... kompletnie sie na tym nie znam... pinow o ile dobrze pamietam jest 47. Sprawdzalem w internecie jeszcze zdjecie wtyczki, niestety nie mam obecnie przy Sobie samochodu.
Blad airbag
jak któryś z was chce to niech mi na pw wyśle adres - wyślę mu pompę ABS (jeśli wasza jest tylko ABS a nie ABS + ESP), założy i stwierdzi czy będzie prawidłowo działać - wg mnie bez zmiany kodowania. Pompa mi zalega w piwnicy to dostanie za free . bo moim skromnym zdaniem można podmienić na inny numer. Więc podmienia - sprawdza. Jak ABS będzie działał to poszukam wam tanio ABS + ESP
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Wlasnie grzebalem przy samochodzie i poruszalem kablem od czujnika absu z przodu lewe kolo. O dziwo reczny juz nie piszczy i podczas jazdy nie miga... moze to jednak nie jest problem ze sterownikiem tylko z czyms innym. Po podlaczeniu pod komputer jednak dalej nie laczy z absem... co teraz zrobic lub sprawdzic? Zaczynajac totalnie od poczatku? Moze moj mechanik cos zwalil i teraz szukam pompy jak glupi a to nie tam jest problem. Problemy z absem zaczely sie kiedy wymienial mi tarcze... Czekam na sugestie. I czy mozliwe ze nie laczy mi ze sterownikiem bo program do diagnostyki jest zly? Uzywam vcds lite 1.2. I jeszcze jedno, czy jak mam aktualnie podlaczony sterownik do wtyczki ale odlaczony od pompy to moze sie nie komunikowac z nim mimo ze mogla wrocic komunikacja?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Blad airbag
sprawdź czy jest zasilanie...bezpiecznik w skrzynce na akumulatorze - lubią wypalać się styki...i pomimo że bezpiecznik ok, to zasilania brak
Na wtyczce niby jest napiecie. Przy polaczeniu z abs po paru probach wyswietla "can't synch baud rate". Jakis pomysl ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Blad airbag
Sprawdź żarówką...tam jest bezpiecznik 30A to spokojnie możesz wziąć żarówkę 55w i sprawdzić czy świeci mocnym światłem. Napięcie może być...ale może się okazać że prąd nie płynienerka123 pisze:Na wtyczce niby jest napiecie
Sprawdzone, prad plynie. Piszczacy reczny wrocil po tym jak musislem przepchac delikatnie samochod w garazu... jakies sugestie? Powoli juz mi rece opadaja...
Wymienilem pompe abs na inna zgodna z numerami i dalej lipa z polaczeniem... w silniku wyswietla blad 18057. Prosze o pomoc bo juz mi rece opadaja...
Zamieszczam dla potomnych z podobnym problemem. Wtyczka zle zwierala do nowego sterownika, trzeba bylo odgiac piny i popsikac kontakt sprayem. Okazalo sie ze czujniki tylne dawaly w dupe i trzeba bylo wymienic. Wywalalo inne bledy, cisnienie plynu hamulcowego itp. Okazalo sie ze wtyczka, trzeba bylo poprawic kable do wtyczki i bledy zniknely. Braly sie stad ze widocznie nie do konca dochodzil sygnal do sterownika. Po wykadowaniu, zostal tylko blad 00778 mowiacy o czujniku kata skrety, zle ustawiony. Trzeba przeprowadzic adaptacje i kontrolka gasnie. Pozdrawiam, mam nadzieje ze komus to pomoze. Gdyby cos to zapraszam na pw w razie czego postaram sie pomoc.