Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dokupiłem pin i działa tak jak mówisz, szukałem schematów instalacji i nigdzie nie znalazłem szczegółów dot. tego pinu.riccardoa pisze:Wystarczy podpiąć masę z akumulatora i przewód + pod pin 6 wyłącznika świateł, na którym jest + po zapłonie, a odłącza się po włączeniu postojówek.
Dzięki za infoQto pisze:Za
...chyba tylko przeciwmgielne zabezpieczone są przed wlacznikiem
Według powyższych opisów, to dokładnie to samo co pin 6luckyboy pisze:Ja mam podłączone pod TFL nawet nie trzeba mieć automatu - po to jest ten pin.
Męczyłem się z tymi przewodami kolejną godzinę i w końcu poddałem się. Nie potrafiłem przebić się z wiązki koło przekaźników. Nie udało mi się również odkręcić wycieraczek (aby zdjąć podszybie i tam grzebać).Jaceklo pisze:Dzisiaj próbowałem przebić się z okolic pedałów i nie byłem w stanie nigdzie wcisnąć pręta. Wyglądała jakby wiązki, które tam biegną były co jakiś czas zaklejone opaską z taśmy a potem cała przelotka zalana gumą.
Może łatwiej będzie przebić się z podszybia do kabiny pasażerskiej - gdzie wtedy wypadnie przewód?
Tylko teraz pytanie: Czym uszczelnić ten gumowy korek i przewód, aby woda nie dostawała się do środka?cyngiel pisze:Jakby ktoś był zainteresowany, to do przeciągnięcia kabli nie potrzeba rozbierać podszybia itp. Ja puściłem je odpowiednio poprzez : plastikowy łącznik (tam gdzie idą wszystkie przewody do puszki) do podszybia, a następnie w szparze nadkola do gumowej zaślepki, która znajduje się nad łącznikiem (którędy idą kable do drzwi) a pod zawiasem drzwi. Wiązka pod deską wychodzi właśnie razem z przewodami z drzwi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości