rozłącza dopływ prądu co jakiś czas
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Przez ten bezpiecznik przepływa prąd do wnętrza auta... nie był przykręcony = nie było dobrego styku = objawy takie jak miałeś
-
- VWGolf.pl Killer
jest to główny przewód zasilający rozdzielnie także nie dziw się że tak było
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
uff no to super zaoszczędzone pieniądze z elektryka na kwiaty i piwo dla kobiety
Bayern ist Meister
nie używałem auta przez prawie ok 6-7 dni. Użyłem go tylko z 4 dni temu do podjechania 2km do sklepu i powrotu ze sklepu. Stal tak na parkingu z 5 dni. Dziś wsiadam przekręcam kluczyk rozrusznik kreci ale aku za slaby i wszystko się wyzerowało... już nie mam sil przykręcona wtedy ta śrubka naprawiła wszystko - miesiąc bez kłopotów. Teraz akurat tak wyszło ze nie jeździłem autem parę dni. Czy coś mi kradnie prąd ? nie wiem czy to jest ważne ale znowu dość mocno padało i dziś była burza, pewnie to głupie ale ostatnio jak miałem problemy tak samo była ulewa i burza.
Bayern ist Meister
-
- VWGolf.pl Killer
sprawdź ładowanie i pobór prądu
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- Qto
- _
- Kontakt:
używanie auta i obserwacja... może pogoda ma wpływ, może aku kończy żywot
-
- VWGolf.pl Killer
aku też warto sprawdzić,pod obciążenie go , podjedź gdzieś co sprzedają i sprawdź go testerem na sprawność
a czy opcja ze aku jest dobre a poprostu coś kradnie prąd jest realna ? tak głośno myślę ze aku nie jest przez alternator podładowywane bo auto stało i może po prostu gdzieś coś pobiera prąd. Normalnie używając auta zawsze alternator podładowuje a przez to ze długo stało to rozładowało aku
Bayern ist Meister
- Qto
- _
- Kontakt:
ale jak aku padaczka to też może być tak, że dwa dni wytrzyma a pięć już nie... pobór prądu powinieneś sprawdzić, jak ok to tak jak pisałem wyżej - obserwować kiedy aku pada, albo po prostu podmienić aku
zadzownilem i omówiłem się ze zaniosę aku do warsztatu, gdzie będą lądować go prostownikiem i później sprawdza jego żywotność. Boje się ze mogą mnie trochę oszukać skoro jest to zakład od akumulatorów i z tego się utrzymują czy mam pewność ze mi prawdę powie a nie - Panie aku wyczerpany trzeba nowy itp
Bayern ist Meister
-
- VWGolf.pl Killer
sam go naładuj i jedź sprawdzą go przy tobie będziesz miał pewność
wygodniej mi było dać. Zmierzył przed podłączeniem miał 10,8V wiec wiadomo padnięty. Beda go przez weekend lądować i w poniedziałek do mnie zadzwoni i powie co i jak. Ja mam Varta A24 Blue Dynamic 62Ah bardzo mało tego na allegro. Jakie macie akumulatory w benzynie 1.6 które mogą pasować? ( chciałbym się przygotować jak mi powie ze padnięty i u niego kosztuje tyle i tyle czy brać czy kupić gdzie na allegro) U mnie ten aku jest przykręcany taka płytka metalowa na 1 śrubę nr 13. no i na gorze standardowo trzeba zahaczyc taka płytkę metalowa na te plastikowe pudełko z 4 kablami
Bayern ist Meister
no i niestety informacja - akumulator padnięty. Trzeba kopić nowy. No i teraz pozostaje pytanie czy jak go odbiorę to jakoś miernikiem sprawdzać ile ma ? czy rzeczywiście mam kupić nowy bo to zabawa za 340zł jak mi zaczął proponować akumulatory..
Bayern ist Meister
- Qto
- _
- Kontakt:
ile czego ma ?? Co chcesz sprawdzić miernikiem ?? Jak ładowanie ok, kable ok, pobór prądu ok...a aku pada to trzeba go wymienićMatifcb pisze:No i teraz pozostaje pytanie czy jak go odbiorę to jakoś miernikiem sprawdzać ile ma ?