Drganie, szarpanie, głośno chodzi...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Drganie, szarpanie, głośno chodzi...
Świece to palą ładnie. Jeśli chodzi o kompresję to może źle usłyszałem ale na pewno nie ma dużych różnic pomiędzy garami.
Re: Drganie, szarpanie, głośno chodzi...
Kolejne objawy:
Cewki wymienione, świece wymienione, jak już pisałem ciśnienie na garach jednakowe. Podmieniony został również sterownik silnika i czujnik wałka rozrządu i bez zmian. Silnik na zimnym po odpaleniu pracuje równo, po zagrzaniu plewi i potrafi zgasnąć przy zmianie biegów. Wyskakuje tylko jedn błąd ( 17745 ) czyli prawdopodobnie czujnik wału korbowego. Czy winą tego wszystkiego może być ten czujnik?
Czy błąd 17745 to właśnie czujnik wału czy wałka rozrządu.
Przy obrotach ok 5000 słychać dość głośny gwizd z wydechu.
Cewki wymienione, świece wymienione, jak już pisałem ciśnienie na garach jednakowe. Podmieniony został również sterownik silnika i czujnik wałka rozrządu i bez zmian. Silnik na zimnym po odpaleniu pracuje równo, po zagrzaniu plewi i potrafi zgasnąć przy zmianie biegów. Wyskakuje tylko jedn błąd ( 17745 ) czyli prawdopodobnie czujnik wału korbowego. Czy winą tego wszystkiego może być ten czujnik?
Czy błąd 17745 to właśnie czujnik wału czy wałka rozrządu.
Przy obrotach ok 5000 słychać dość głośny gwizd z wydechu.