trudno musimy sobie radzić. Jak coś wygrzebie więcej to dam znać tylko nie wiem czy już w tym tyg znajdę chwilę czasu na szukanie "igły w stogu siana"JenoBabinicz pisze:u mnie to samo, ale chyba jest nas tylko dwóch
Usterka instalacji, brak oświetlenia, za duży pobór prądu.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Usterka instalacji, brak oświetlenia, za duży pobór prąd
- JenoBabinicz
- Nowicjusz
ja spróbuje odpiąć 15 bezpiecznik i sprawdzić czy działa wtedy alarm, na pewno spróbuję bagażnik sprawdzić czy nie ma tam jakiegoś zwarcia bo lubi się przecierać wiązka no i lampki w kabinie.
dzisiaj chwilę patrzyłem i chyba znalazłem winę tego poboru prądu wina leżała po stronie licznika. Dzisiaj to napięcie wynosiło aż 0.32A poboru zmieniłem na drugi licznik (mam w zapasie) i pobór prądu spadł do 0.02A czyli do normy. Pojeżdżę trochę i poobserwuję na tym liczniku. JenoBabinicz, też sprawdź najpierw licznik (jak masz jak).
Tylko czy może ktoś wytłumaczyć co może być przyczyną zwarcia w liczniku? I czy da się to naprawić??
Tylko czy może ktoś wytłumaczyć co może być przyczyną zwarcia w liczniku? I czy da się to naprawić??
- JenoBabinicz
- Nowicjusz
Będzie problem z tym licznikiem, chyba się nie porwę na grzebanie przy nim bo się nie znam :/
Puki co dzisiaj podpinałem pod kompa bo miałem okazję i wyszły 2 błędy w module komfortu:
-przekaźnik zwłoczny oświetlenia kabiny ( błąd 953)
-podgrzewanie lusterka str pasażera
Czy to może powodować trochę większe pobory? i pytanie jakie pobory można uważać za w normie.
Będę dalej kombinował.
Byłem w ASO i rozkodowałem też VIN - mam "electronic alarm system with vehicle immobillization device (for RoW)"
Co oznacza RoW ? (reszta świata źle mi się kojarzy, jakiś uboższy rodzaj alarmu?)
Puki co dzisiaj podpinałem pod kompa bo miałem okazję i wyszły 2 błędy w module komfortu:
-przekaźnik zwłoczny oświetlenia kabiny ( błąd 953)
-podgrzewanie lusterka str pasażera
Czy to może powodować trochę większe pobory? i pytanie jakie pobory można uważać za w normie.
Będę dalej kombinował.
Byłem w ASO i rozkodowałem też VIN - mam "electronic alarm system with vehicle immobillization device (for RoW)"
Co oznacza RoW ? (reszta świata źle mi się kojarzy, jakiś uboższy rodzaj alarmu?)