Wymiana modułu komfortu- zaprogramowanie oryginalnego pilota
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Więc chciałem powiedzieć że udało mi się zrobić sterowanie centralnym zamkiem z pilota, oczywiście wszystko w oryginale, starej wtyczki nie trzeba przerabiać normalnie się ją wsadza w swoje miejsce, natomiast z drugą wtyczką jest trochę więcej zabawy ale to też nie jest żaden problem, dla zainteresowanych dodam że najlepiej jak by poszukali sobie komfortu z wtyczką i uciętymi kablami bo dużo to ułatwi a potem w zależności co kto chce to sobie może podłączyć, ja z tej drugiej wtyczki wyprowadziłem sobie tylko kable do anteny centralnego zamka i dwa kabelki do kierunków żeby sygnalizował zamykanie i otwieranie kierunkowskazami i jeden kabel do plusa bo musi być, teraz jestem na etapie zakładania climatronica i jeśli ktoś ma jakieś schematy lub inne cenne wskazówki którymi chciałby się podzielić to z góry dzięki
- matimistrz93
- Nowicjusz
Panowie pozwolę sobie odświeżyć temat.
Przejrzałem już wiele wątków ale dalej nie rozumiem. Co potrzebuje aby doposażyć bore w oryginalny kluczyk scyzoryk? W tej chwili jest zwykły kluczyk. Auto rocznik 99, czytałem, że ma to znaczenie w przypadku immobilisera. Zależy mi tylko na sterowaniu centralnym zamkiem, bez alarmu. Widzę, że kolegom się udało. Proszę o pomoc.
pozdrawiam
Przejrzałem już wiele wątków ale dalej nie rozumiem. Co potrzebuje aby doposażyć bore w oryginalny kluczyk scyzoryk? W tej chwili jest zwykły kluczyk. Auto rocznik 99, czytałem, że ma to znaczenie w przypadku immobilisera. Zależy mi tylko na sterowaniu centralnym zamkiem, bez alarmu. Widzę, że kolegom się udało. Proszę o pomoc.
pozdrawiam
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
myślę że jakbyś przeczytał zamiast przejrzeć to wiedziałbyś, że istotne jest to co obecnie masz w aucie...matimistrz93 pisze:Przejrzałem już wiele wątków
Są tematy z opisem jak założyć od zera...jak dołożyć mając elektrykę - poszukaj i POCZYTAJ
- matimistrz93
- Nowicjusz
Re: Wymiana modułu komfortu- zaprogramowanie oryginalnego pi
Dziękuje bardzo za cenną uwagę. Nie obszedłbym się bez niej.Qto pisze:myślę że jakbyś przeczytał zamiast przejrzećmatimistrz93 pisze:Przejrzałem już wiele wątków
Większość tematów dotyczy przerabiana/ przekładania nieoryginalnych instalacji do jedynie oryginalnej obudowy. Pytanie kierowałem do kolegów którym udało to się zrobić na oryginalnych częściach.
Być może nie umiem szukać.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
10 sekund - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=250550" onclick="window.open(this.href);return false;
- matimistrz93
- Nowicjusz
Okey. Dziękuje. Tego tematu nie znalazłem. Poszperam jeszcze w poszukiwaniu podobnych.
pozdrawiam
pozdrawiam
Trochę odświeżę/podepnę się pod temat.
Mam moduł komfortu 1J0 959 799 AH, wszystko niby działa, ale nie mam sterowania pilotem. Padła podpowiedź żeby kupić uniwersalny sterownik centralnego zamka, tak też zrobiłem, mam Noxon T5 i nie wiem czy można go podpiąć jakoś przy module komfortu, czy standardowo szukać kabli w drzwiach itd.?
Pozdrawiam
Marcin
Mam moduł komfortu 1J0 959 799 AH, wszystko niby działa, ale nie mam sterowania pilotem. Padła podpowiedź żeby kupić uniwersalny sterownik centralnego zamka, tak też zrobiłem, mam Noxon T5 i nie wiem czy można go podpiąć jakoś przy module komfortu, czy standardowo szukać kabli w drzwiach itd.?
Pozdrawiam
Marcin
Nie lepiej kupić pilota o nr 1J0959753N działa z tym komfortem i zaprogramować vag-com lub z drugim kluczykiem. Pilot kosztuje ok 50-80zł.
w drzwiach kierowcy pomiędzy silniczkiem szyby a zamkiemWabootha pisze:czy standardowo szukać kabli w drzwiach itd.?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
nie pytam GDZIE tylko CZY wiem gdzie jest moduł komfortu, tylko nie wiem czy wpinać się do niego czy do kabli bezpośredniogrg474 pisze:w drzwiach kierowcy pomiędzy silniczkiem szyby a zamkiem
z tą centralką mam 2 piloty scyzoryki, nowy do niej kosztuje 20 zeta, poza tym przefrezowałem je bo oryginalnych kluczyków miałem tylko jeden. tak mnie kosztuje najtaniej.karolw2 pisze:Nie lepiej kupić pilota o nr 1J0959753N działa z tym komfortem
chyba ci wyraźnie napisałem gdzie masz się podpiąć.Wabootha pisze:nie pytam GDZIE tylko CZY wiem gdzie jest moduł komfortu, tylko nie wiem czy wpinać się do niego czy do kabli bezpośrednio
Skoro zacytowałem ci tylko część twojej wypowiedzi i dałem konkretne miejsce wpiecia to czego jeszcze oczekujesz? Że podjadę i wlutuję?
Gdyby się dało dopiąć do komfortu to bym tam wskazał miejsce
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
@grg74
to pisz wyraźnie że się nie da, a nie rób buca do mniej doświadczonych użytkowników.
to pisz wyraźnie że się nie da, a nie rób buca do mniej doświadczonych użytkowników.
jak masz czas to na PW podam Ci adresgrg474 pisze:czego jeszcze oczekujesz? Że podjadę i wlutuję?
Wabootha, następnym razem ci nie odpowiem - skoro krótka odpowiedź to za mało, a potrzebujesz dodatkowej odpowiedzi typu dodatkwo - do komfortu nie da się (bo wtedy robię buca) - lepiej nie uzyskać odpowiedzi to ok
-
- Mały gagatek
Interesuje mnie ta sama tematyka. Mam zamykanie auta z kluczyka a chciałbym mieć z pilota (najlepiej scyzoryka). VAGiem odczytałem, że mam moduł komfortu 1C0 962 258 D.
Odczytałem to w zakładce Centralny Zamek bo pod pozycją 46 (moduł komfortu) nic mi się nie zgłaszało więc domyślam się, że nie ma szans aby z obecnym modułem zadziałał scyzoryk? Chociaż jak podpiąłem kabel pod auto znajomego to również nic mi się nie zgłaszało chociaż posiada on centralny na pilota więc powinien mieć i moduł. Niestety google niewiele wiedzą na temat tego modułu i ciężko jest mi znaleźć jednoznaczną odpowiedź.
Odczytałem to w zakładce Centralny Zamek bo pod pozycją 46 (moduł komfortu) nic mi się nie zgłaszało więc domyślam się, że nie ma szans aby z obecnym modułem zadziałał scyzoryk? Chociaż jak podpiąłem kabel pod auto znajomego to również nic mi się nie zgłaszało chociaż posiada on centralny na pilota więc powinien mieć i moduł. Niestety google niewiele wiedzą na temat tego modułu i ciężko jest mi znaleźć jednoznaczną odpowiedź.