TDI licznik nie pokazuje kontrolek

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tberent
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tberent » śr gru 22, 2010 22:38

jak w ogóle wyskakuje błąd fejsu lub brak połączenia z czymkolwiek w aucie to wine może ponosić jakiś element auta bo niema np masy a sam próbuje ja złapać przez inne odbiorniki ale nie daje rady

MOJE byłe byłe VW :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL

Awatar użytkownika
adrian43
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: adrian43 » śr gru 22, 2010 23:16

radio mi dziala kontrolki licznika sie nie pala kierunkow nie ma vag sie nie laczy mysle ze wymienie kostek stacyjki....

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » śr gru 22, 2010 23:30

O rany, Koledzy! "Zapłon" czyli kontrolki też - ma być; ze stacyjki, z drutowania kostki czy prosto z akumulatora, ma być - inaczej VAG nie kuma w ogóle, a Kolega Adrian43 niech najpierw tym kawałkiem kabla złączy ten czerwony z czarnym nareszcie, bo nic z tego się nie dowiemy. Mogło się przecież coś też odpiąć na sieci, szkoda by było roboty z kostką gdyby to nie ona.

O.K., czekam na wyniki!
Ostatnio zmieniony śr gru 22, 2010 23:43 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
adrian43
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: adrian43 » śr gru 22, 2010 23:41

Zico63b, jutro polacze te dwa kabelki i zobaczymy co bedzie....i napisze

pawelczyk3
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: pawelczyk3 » wt maja 10, 2011 22:56

witam jestem nowy na forum i nie widze sensu otwierać nowego postu. z tym co mnie meczy. a mianowicie. posiadam golfa 1.9 TD od jakiegoś czasu i nie było z nim problemów. a tu nagle wczoraj chciałem go odpalić i nic. Nie zapaliły sie żadne kontrolki i rozrusznik nie krecił. jedynie kontrolka od recznego sie świeciła i przy za zamknietych drzwiach przekaznik nr. 104 zacza " bzyczeć " dodam ze akumulator jest nowy. wszystkie bezpieczniki sa dobre, radio,nawiew,swiatła i wycieraczki działaja poprawnie. kostka stacyjki odpada bo próbowałem odpalić na " krótko " i ta sama reakcja czyli nic. jak przekrecam kluczyk w stacyjce to odzywa sie przekaznik nr. 18. prosze wszelka informacje. z góry dziekuje.

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » wt maja 10, 2011 23:05

pawelczyk3 pisze:kostka stacyjki odpada bo próbowałem odpalić na " krótko " i ta sama reakcja czyli nic

Czy "na krótko" oznacza próbę często polecaną: złączenie czarnego z czerwonym we wtyku stacyjki?
To powodem musi być albo uszkodzenie na przewodach lub odpięcie się wtyku z tyłu skrzynki bezpieczników - albo też odcięcie przeciwkradzieżowe (alarm, czy jakiś dodany "immobiliser"). Piszę "immo" w cudzysłowie, bo fabryczne immo pozwala na odpalenie i w charakterystyczny sposób wyłącza silnik po dwóch sekundach pracy. Polecam pójść "po kablu" koloru czarnego od stacyjki do skrzynki: co tam jest nadziałane.

pawelczyk3
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: pawelczyk3 » wt maja 10, 2011 23:47

odpalajac na " krótko " to podpinałem kabel czerwony z czerwono czarnym. czarnego nie widziłem przy kostce od stacyjki. dodam że alarmu nie mam i nie jestem pewny czy jest immo bo samochód jest z 93 rocznika

pawelczyk3
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: pawelczyk3 » sob maja 14, 2011 04:14

koledzy prosze was o pomoc z moim TD. po kilku dniach zaczoł sie pokazywać prąd czyli swieca sie już kontrolki ale gdy chce odpalić to wszystko gasnie na zwarcie kostki od stacyjki nie reaguje rozrusznik ani kontrolki nie wiem co moge zrobić? czy może 1.9 TD ma jakis sterownik silnikiem i gdzie go moge znajść a jak nie to co może być powodem tego ze nie odpala? czy przekaznik o numerze 18 ma oddawać jakieś odgłosy przy przy przekreceniu kluczyka w stacyjce? prosze was o pomoc?. :-(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”