Golf Gasnie na wyzszych obrotach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Autko nieraz gaśnie w trakcie jazdy, nawet jak toczyłem sie z wiaduktu w małym korku (nagle wspomagania brak, hamulec sztywny się robi) groźna sytuacja i musiałem zjechac na boczny pas bo bym w niego przywalił nawet gdy napędzam go potrafi przygasnąć, po zgaśnięciu pali się ino kontrolka akumulatora. Po zgaśnięciu przy ponownym odpaleniu dodaje gazu i odpala bez żadnego problemu. Obroty nie falują.
Bylem na parkingu dzis i mam tak samo jak ten Pan na filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=zLkzVLyTlIc" onclick="window.open(this.href);return false;
Dodaje obrotów duzo i gasnie ;/
Poszperałem w internecie i wyczytalem że moze to byc:
- Czujnik położenia wału
- Przepustnica
- Silnik krokowy od przepustnicy
- Filtr powietrza
W zasadzie sam nie wiem ;/
Golf IV, 1998r. SR
Bylem na parkingu dzis i mam tak samo jak ten Pan na filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=zLkzVLyTlIc" onclick="window.open(this.href);return false;
Dodaje obrotów duzo i gasnie ;/
Poszperałem w internecie i wyczytalem że moze to byc:
- Czujnik położenia wału
- Przepustnica
- Silnik krokowy od przepustnicy
- Filtr powietrza
W zasadzie sam nie wiem ;/
Golf IV, 1998r. SR
Tak ale dopiero jutro moge podpiac, ale az sie boje nim gdziekolwiek jechac teraz.
Na początek spróbuj odpiąć klemę od akumulatora, chwilę poczekać i znów podłączyć. Włącz zapłon na 1 minutę i nic nie dotykaj, będzie wtedy słychać dźwięk spod maski, silniczek nastawnika przepustnicy. Jak przestanie nastawnik pracować, to odczekaj jeszcze jakieś 30-40 sekund, wyłącz zapłon, włącz i odpal.
Wygląda na czujnik g28 ale może to być również przepustnica lub przekaźnik 409...
- Zero_Gravity
- Użytkownik
Moim zdaniem winowajcą będzie przepustnica Wyczyścić, ponownie zaadaptować i po kłopocie
Witam ja tez sie podepne do tematu .Silnik ten sam jak sie rozgrzeje robi sie mol i gdy sie rozpedzam slychac jakby strzelal.,mam wrazenie ze nie chodzi na wszystkie gary (nie wiem w kolektor czy filtr) nowa sonda ,swiece,przewody.Dodam ze rano jadac do pracy brak objawow i dobrze przyspiesza (po podpieciu pod kompa byl problem z sonda ,juz mam nowa i sprawdzal mi mechanik i gazownik jest ok.) kurcze moze cewka juz mi rece opadaja a szkoda mi go sprzedac.Dodam ze pali na widok kluczyka.
Mariusz
komputer nic nie wykrywa czyli czujnik wału ok, robię adaptacje przepustnicy to nawet nie słychać by chodziła, może trzeba ja rozkręcić i przeczyscic?
t@edit
teraz to już praktycznie każde odpalenie i gaśnie ;/ musze ciągle gazowac by gdzieś dojechać, jak siesie zzatrzymań to gaśnie ..
t@edit
teraz to już praktycznie każde odpalenie i gaśnie ;/ musze ciągle gazowac by gdzieś dojechać, jak siesie zzatrzymań to gaśnie ..
JUPI!
Wszystko chodzi jak powinno, winowajca była przepustnica, całą rozkręciliśmy i przeczyscilismy, rurki tez. Prawie błyszczała po zmontowaniu, a chodzi jak złoto nic nie faluje, obroty są stałe nawet przy zmianie biegów juz nie szarpie.
Teraz tylko zostało mi zobaczenie o co chodzi z układem kierowniczym bo coś ciężej sie kierownica rusza niz zawsze.
Wszystko chodzi jak powinno, winowajca była przepustnica, całą rozkręciliśmy i przeczyscilismy, rurki tez. Prawie błyszczała po zmontowaniu, a chodzi jak złoto nic nie faluje, obroty są stałe nawet przy zmianie biegów juz nie szarpie.
Teraz tylko zostało mi zobaczenie o co chodzi z układem kierowniczym bo coś ciężej sie kierownica rusza niz zawsze.