VW golf 3 TDi 1z

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

killah
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

VW golf 3 TDi 1z

Post autor: killah » śr wrz 13, 2017 08:42

Przyjrzyj się jeszcze całemu kablowi który idzie do pinu 7 - może w trakcie prac nad alarmem poprzedni właściciel coś tam wymodził albo coś odpadło.
robert.rocky pisze:nie wprowadzasz w błąd 14 w skrzynce juz sprawdzałem miernikiem na połączenie wychodzi w kostce d /9 d /11 d /12 i wszytskie ida do tych na górze rozdzielaczy te schematy mam ale dzięki
no to już jakiś trop. Teraz pozostało prześledzić drogę jaką pokonuje kabel od rozdzielacza do drzwi. Pewnie gdzieś po drodze znajdziesz coś podejrzanego :)

U mnie w passacie kolo wpadł na pomysł podłączenia napięcia dmuchawy do napięcia grzania szyby bo szkoda było kasy na przekaźnik klimy przez co przyjarał skrzynkę bepieczników :) Różni ludzie są.
Ostatnio zmieniony śr wrz 13, 2017 08:45 przez killah, łącznie zmieniany 1 raz.

Golf MK3 by killah : viewtopic.php?p=3276083#3276083 - RIP
Passat B3 Daily Car by killah : viewtopic.php?f=91&t=558831 - SOLD

Awatar użytkownika
robert.rocky
Nowicjusz
Nowicjusz

VW golf 3 TDi 1z

Post autor: robert.rocky » śr wrz 13, 2017 08:44

Nawet taki sobie zrobiłem bo mi się mieszały linie hahhahaha na kolorowo lepiej widać
Obrazek

Awatar użytkownika
robert.rocky
Nowicjusz
Nowicjusz

VW golf 3 TDi 1z

Post autor: robert.rocky » śr wrz 13, 2017 08:47

ok zaraz jadę do pracy wiec jutro bedę działał i dam znać co wyszło

killah
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

VW golf 3 TDi 1z

Post autor: killah » śr wrz 13, 2017 08:47

I dobrze bo mi też się pomieszało w pewnym momencie. Tak jak napisałem - sprawdzaj przewody od plusa po zapłonie. Gdzieś na bank znajdziesz jakąś rzeźbę.

Golf MK3 by killah : viewtopic.php?p=3276083#3276083 - RIP
Passat B3 Daily Car by killah : viewtopic.php?f=91&t=558831 - SOLD

Awatar użytkownika
robert.rocky
Nowicjusz
Nowicjusz

VW golf 3 TDi 1z

Post autor: robert.rocky » śr wrz 13, 2017 08:48

To są ludzie co ubarwiaja nam zycie żeby smutne nie było hahhahahah :P

Awatar użytkownika
robert.rocky
Nowicjusz
Nowicjusz

VW golf 3 TDi 1z

Post autor: robert.rocky » śr wrz 13, 2017 08:50

Dokładnie bo tak na czarno po pewnym czasie zaczyna sie mieszać w oczach

Awatar użytkownika
robert.rocky
Nowicjusz
Nowicjusz

VW golf 3 TDi 1z

Post autor: robert.rocky » sob wrz 16, 2017 08:54

Witam , czekającym na dalszy ciąg pisze ze mam chwilowy zastój w pracach na szybami bo wychodzą inne kwiatki w elektryce poprzecierane przewody od tylnych świateł , popękane przewody miedzy drzwiami a słupkiem przez co miałem zwarcie i to dosc spore ale juz opanowałem sytuacje .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz mam problem ze po przekręceniu kluczyka nie świeca mi kontrolki przy zegarach ? Bezpieczniki ok

Czy ktoś wie co może być :bajer: :bajer:

Awatar użytkownika
robert.rocky
Nowicjusz
Nowicjusz

VW golf 3 TDi 1z

Post autor: robert.rocky » śr wrz 20, 2017 19:47

Witam ponownie problem z kontrolkami zdiagnozowany kosztowało mnie to kupe czasu :banghead: :smiech3: ale doszłem co i jak przyczyną był ruszający sie konektor w kostce immo

Szyby naprawione !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :okej: :majkel: :majkel: :majkel: :majkel: :majkel: Choć to też długo trawało nim doszłem gdzie i co
ale wziołem łyk rozumu :drinkers: i powolutku rozpracowałem instalacje hehhehe przyczyna było czyjeś kombinowanie jednego z przewodów lecącego od skrzynki bezpieczników do zgrzewki przewodów od szyb poprostu ktoś zrobił świnie :swinka:

napisze po koleji jak to leci od skrzynki moze komuś się przyda przy naprawie

Przewody od szyb podpięte są do bezpiecznika f 43 (zielony duży nad przekaźnikami) jest on stale zasilany 12 v od akumulatora i drugi bezpiecznik F 14 (zasilanie po przekręceniu stacyjki) od bezpiecznika prąd wychodzi w kostce zielonej D/9 , z kostce przewodem czarnym z niebieskim leci do zielonego rozdzielacza na przekaźnikami i od rozdzielacza przewodem czarno białym do zgrzewki z przewodami czarno żółtymi .Przewody czarno zółte są rozprowadzone do poszczególnych drzwi. Zgrzewka znajduje sie w wiące przewodów
Obrazek

pozdrawiam :mk3: :mk3:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”