Problem z gasnącymi ksenonami

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
gio23
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: gio23 » ndz lis 06, 2016 22:18

Witam , w moim golfiku mam problem z ksenonami , a mianowicie zapalają się i gasną , częściej prawy lewy sporadycznie . Zdarza się że problem ten nie występuje , wszystko jest ok palą się oba , innym razem któryś gaśnie , wyłączam i włączam światła i jest dobrze . Nie wiem czy to ma związek ale czasem jest też problem z oświetleniem wnętrza i tych drzwiowych lampek , coś tam gasną ,świecą raz mocniej raz słabiej . To chyba tyle :-)

Personalny
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Personalny » pn lis 07, 2016 15:07

Na początek ,sprawdź w jakim stanie jest akumulator i jakie masz ładowanie , do tego masę na budę. Co do samych xenonów sprawdź wtyczki może jest wilgoć jest specjalny preparat który likwiduje wilgoć i poprawia styczność , może tez być ze po prostu palniki się kończą ewentualnie przetwornica , może przekaźnik ? Także dobrze posprawdzaj , bo tak to loteria na razie.

Skrzak
Forum Master
Forum Master
Auto: Bora kombi Highline
Silnik: ARL

Post autor: Skrzak » śr lis 09, 2016 18:27

Moim zdaniem masz żarniki firmy krzak i to dobite, też tak miałem. Bo np zużyte startery to odpalają co któryś raz a jak się normalnie zapala ale po czasie gaśnie to właśnie lipne żarniki.

Awatar użytkownika
gio23
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: gio23 » śr lip 05, 2017 16:11

Żarniki wymienione i jak na razie wszystko ok, temat generalnie do zamkniecia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”